Norrköpings kommun

Avgiftsfria färdtjänstresor för ungdomar under sommaren

Dela

Under sommaren får ungdomar som har rätt till färdtjänst avgiftsfria färdtjänstresor. Detta gäller för ungdomar i årskurs 6-9 i grundskolan och årskurs 1-2 på gymnasiet under perioden 13 juni till 21 augusti. Beslutet togs av tekniska nämnden i Norrköping idag.

I december 2017 fattade regeringen beslut om att ge ett statligt stöd för att finansiera avgiftsfri kollektivtrafik för skolungdomar under sommarlovet, en så kallas sommarlovsbiljett. Region Östergötland, som fick den ekonomiska ersättningen, har beslutat att sommarlovsbiljetten ska delas ut i form av ett länskort som fungerar på all linjelagd trafik samt för resor inom Närtrafiken.

– Att ungdomar som har rätt till färdtjänst inte ska få åka gratis kollektivtrafik precis som alla andra ser vi som diskriminerande. Det är därför vi idag har tagit beslutet om att de får avgiftsfri färdtjänst under sommaren, säger Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden.

För att kunna genomföra att elever ska få kostnadsfria resor med färdtjänsten under sommaren kommer tekniska kontoret stå för denna kostnad.

I dagsläget är det 81 elever som är i det aktuella åldersspannet samt har färdtjänst.

Kontaktpersoner: 
Karin Jonsson (C)
Titel: ordförande i tekniska nämnden
Telefon: 073-205 42 60

Ylva Persson
Titel: enhetschef skolskjuts och färdtjänst, tekniska kontoret
Telefon: 072-537 90 81
____________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum