Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Avicii-musik, Schaffer och klassisk Franck! Västerås orgeldagar bjuder in till musikfest!

Dela

Den sista helgen i april har kommit att bli en samlingspunkt för orgelmusik i Västerås. 2009 återinvigdes den stora domkyrkoorgeln, och sedan dess har festivaler årligen ordnats kring instrumentens drottning.

Janne Schaffer. Foto: Daniel Ahlberg
Janne Schaffer. Foto: Daniel Ahlberg

Årets festival går av stapeln 29 april-1 maj, och bland konserterna finns bland annat en Avicii-konsert med Ulf Norberg och en hyllningskonsert till minne av kompositören César Frank som i år fyller 200 år. Orgelhelgen avslutas med konserten My Music Story - ett spännande möte mellan orgel och elgitarr med två av Sveriges främsta musiker - Markus Wargh och Janne Schaffer!

– Jag är otroligt stolt över att få besöka Västerås tillsammans med Markus Wargh som är en av Europas främsta organister. Markus är mästare på improvisation och med vår konstellation skapar vi något unikt, säger Janne Schaffer.

Tillsammans bjuder de på en färd genom Janne Schaffers musikaliska liv, en resa som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. Publiken tas med på en hisnande resa från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J-son Lindh.

Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/vasteras/orgeldagarna

För mer information om Västerås orgeldagar: Eva-Marie Hopstadius, 021-81 46 17,
EvaMarie.Hopstadius@svenskakyrkan.se

För mer information om My Music Story: Janne Schaffer, 070-598 00 03

 

Program:
Fri entré om annat ej anges.

FREDAG 29 APRIL
Kl 17 Avicii
Ulf Norberg, Stockholm. Västerås domkyrka

LÖRDAG 30 APRIL
Kl 12 Orgelmatiné - Blånande vidder och en bön för Ukraina
Johan Hammarström, Stockholm. Västerås domkyrka
Kl 14.30 Musik för en pärla
Johannes Skoog. Ängsö kyrka
Kl 19-21 Temakväll om César Franck 200 år
Johannes Skoog, Bengt Tribukait och Johan Hammarström. Västerås domkyrka

SÖNDAG 1 MAJ
Kl 11-14 Lilla Orgeldagen i Tomaskyrkan:
Kl 11 Mässa med små och stora De yngsta orgeleleverna spelar. Kl 11.30-13 Bygg en orgel, disco och orgelpyssel Prova på-orgel i kyrkan. Utanför kan du köpa grillade hamburgare. Kl 13 Mr Majeika and the Magic Organ Ida On, berättare. Maria Grönhaug, orgel. Fri entré! Tomaskyrkan

Kl 15 Stor musik för liten orgel Johan Hammarström. Tortuna kyrka
Kl 18 My Music Story
Janne Schaffer, gitarr. Markus Wargh, orgel. ENTRÉ 150 kr vuxen/130 kr upp till 25 år/senior exkl. serviceavgift. Barn upp till 18 år betalar endast serviceavgift vid förköp. FÖRKÖP via ticketmaster.se. Biljettförsäljning på plats 1 h före konsert. Västerås domkyrka

 

Nyckelord

Bilder

Janne Schaffer. Foto: Daniel Ahlberg
Janne Schaffer. Foto: Daniel Ahlberg
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Gift er på Drive in i sommar!29.3.2022 11:39:40 CEST | Pressmeddelande

Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets drive in. Eller kom förbi och njut av den härliga stämningen. Fredagen den 8 juli finns Svenska kyrkan äntligen på plats igen vid Elbakajen under Västerås Summer Meet! Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas på drive in är både enkelt och stämningsfullt. Kom som ni är. Kyrkan ordnar präst, musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum