Avioniq AB

Avioniq: Första produktleveransen till Försvarets materielverk.

Dela

Innovatörer inom mjukvaruutveckling för flygplan i den militära flygarenan passerar en viktig milsten under sista kvartalet 2020. Leverans av AqLab är första steget i ett långtgående samarbete.

Avioniq är innovatörer inom mjukvaruutveckling för flygplan i den militära flygarenan. Bolaget grundades 2015 av erfarna Gripen-piloter, dataingenjörer och doktorer i sensorfusion samt beteendevetenskap. Ett unikt team där spetskompetens inom artificiell intelligens (AI) går hand i hand med mångårig erfarenhet från stridsflyget.

Efter ett par års intensivt utvecklingsarbete passerade företaget en viktig milstolpe under det fjärde kvartalet 2020. Leveransen av programvaran AqLab till Försvarets materielverk (FMV) var ett historiskt ögonblick, med representanter från ledningen i Avioniq närvarande vid överlämnandet hos FMV.

– Det här är ett viktigt första steg i ett långtgående samarbete med FMV, säger Mikael Grev, vd, Avioniq. Vi planerar redan nu för nästa leverans. Fram tills dess bistår vi kunden i arbetet med att installera och implementera verktyget på ett optimalt sätt.

AqLab är ett simuleringsverktyg för analys och konfiguration av s.k. robotmodeller. Programvaran ingår i en intelligent produktplattform med AqMissile samt Rattlesnake, ett AI-baserat beslutstöd för stridspiloter, flygstridsledare och luftvärn, skapad av Avioniq.

– Vi har utvecklat AqLab utifrån ett klassiskt svenskt ingenjörstänk med fokus på smarta, kostnadseffektiva lösningar och med en unik användarvänlighet, avslutar Grev.

Nästa leverans av AqLab till Försvarets materielverk beräknas ske under det första kvartalet 2021.

Kontakter

Bilder

Om

Avioniq AB
Avioniq AB
Borgarfjordsgatan 12
164 55 Kista

https://www.avioniq.se/

Avioniq grundades 2015 av erfarna Gripen-piloter, dataingenjörer och doktorer i sensorfusion samt beteendevetenskap. Bolaget är innovatörer inom mjukvaruutveckling för flygplan i den militära flygarenan. Vårt specialistområde är AI-baserade beslutsstöd för stridspiloter och flygstridsledare. Mer information om Avioniq hittar du på vår hemsida.

Följ Avioniq AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avioniq AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum