Jönköpings kommun

Avstängda rektorer fråntas uppdrag

Dela

Två rektorer på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping har varit avstängda från sitt arbete efter att ett dokument med oacceptabla omdömen upprättats samt av misstag skickats ut till anställda.

När händelsen inträffade agerade skolledningen direkt och de båda rektorerna stängdes av tillfälligt. Som en konsekvens av det inträffade fråntas båda två sina rektorsuppdrag på skolan. Arbete pågår för alternativa lösningar för de två skolledarna inom utbildningsförvaltningen.

- Som arbetsgivare tar vi kraftigt avstånd från den här typen av omdömen. Omdömen som står i stark motsats till vår värdegrund. Följden av detta blir att vi som arbetsgivare måste agera och de båda anställda kommer inte att vara kvar som rektorer på Bäckadalsgymnasiet, säger Göran Isberg, utbildningsdirektör i Jönköpings kommun.

Ett arbete utförs också parallellt av HR centralt i kommunen. Syftet är att få en tydlig bild av händelsen och hur arbetsgivaren kan dra lärdom av det som inträffat. När det är färdigt är inte klart i nuläget.

Intern information om förändringarna i organisationen har gått ut till personal på Bäckadalsgymnasiet.

Efter samråd med kommunens jurister har det inte funnits någon anledning för arbetsgivaren att polisanmäla händelsen, men en anmälan om personuppgiftsincident är inskickad till IMY (Integritetsskyddsmyndigheten).

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum