Trafikverket

Avstängning av järnvägen mellan Göteborg-Alingsås 13-16 november och 27-30 november

Dela

Trafikverket kommer under två helger i november att genomföra fortsatta arbeten på järnvägen mellan Göteborg och Laxå. Det innebär bland annat att sträckan mellan Göteborg och Alingsås stängs för järnvägstrafik och trafikeras med ersättningstrafik. Arbetena medför även längre restid och ändrade tågtider på all trafik mellan Göteborg-Stockholm och Stockholm-Göteborg.

Trafikbelastningen är hög på Västra Stambanan mellan Göteborg och Alingsås och behovet av underhållsåtgärder är stort. Samtidigt som efterarbeten till sommarens rälsbyte genomförs på ena spåret behöver Trafikverket också göra underhållsarbeten på det andra spåret. Detta kommer att ske under två helger i november; 13-16 november och 27-30 november.

-Vi genomför arbetet för att rälsen är sliten och för att vi även fortsättningsvis ska ha en säker och tillgänglig järnväg. Tyvärr kommer det kommer att bli lite stökigt för resenärerna. Men tillsammans med tågbolagen gör vi vårt bästa för att det ska gå så smidigt som möjligt, säger Magnus Röst, projektledare på Trafikverket.

Avstängningen gäller 13-16 och 27-30 november
fredag den 13 november kl. 22.00 till måndag 16 november kl. 05.00
fredag den 27 november kl. 22.00 till måndag 30 november kl. 05.00

Under perioden mellan den 27 november kl 22.00 till den 4 december 06.00 pågår dessutom arbeten på sträckan Olskroken- Göteborg, Dessa arbeten har mindre påverkan på trafiken. Tågen går som vanligt, men förseningar kan uppstå.

Tågbolagen har mer information om ersättningstrafik och ändrade tågtider.

Kontakt:

Magnus Röst, projektledare, Trafikverket, 070-269 07 43 Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Läs mer om sommarens spårbyte: http://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/projekt-i-vastra-gotalands-lan/vastrastambanan-sparbyte-alingsas-goteborg/

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00
Magnus Röst, projektledare, Trafikverket, 070-269 07 43

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum