Trafikverket

Avstängningen av E6 – ett viktigt steg mot smidigare tågtrafik

Dela

För att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv, med målet att öka kapaciteten och minska känsligheten på sträckan, måste motorvägsbron över spåren vid trafikplats Alnarp byggas om. E6 stängs därför helt vid trafikplats Alnarp under två veckor med start 11 oktober.

Dagligen passerar cirka 55 000 fordon på E6 genom Trafikplats Alnarp. När E6 stängs leds trafiken om till andra vägar med stora trafikstörningar som följd.

Välkommen till en pressträff där vi berättar mer om bygget och lanseringen av broarna, och vår planering inför den stora trafikomledningen.

På presskonferens medverkar representanter från Trafikverket, entreprenören NCC/OHL och Skånetrafiken.

Tid: Tisdagen den 2 oktober, klockan 10.00.
Plats: Företagsvägen 14, Arlöv.
Under pressträffen ges möjlighet att besöka byggarbetsplatsen vid E6 (Sockervägen) i Åkarp. Hela pressträffen inklusive detta besök beräknas ta som mest två timmar.

Anmäl gärna medverkan till lund-arlov-fyra-spar@trafikverket.se

Fakta: Projekt Lund-Arlöv, fyra spår

Södra stambanan mellan Ringvägen i Lund och Arlöv byggs ut från två till fyra spår. Utbyggnaden ger ökad kapacitet, färre trafikstörningar och minskat buller. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om och en ny station byggs vid Klostergården i Lund.
Byggperiod: 2017-2024
Budget: cirka 5 miljarder
Entreprenör: Joint Venture NCC/OHL

Läs mer om projektet: www.trafikverket.se/lund-arlov

Kontakter

Kristofer Söderberg, bitr. projektledare Lund-Arlöv, fyra spår, Trafikverket, 010-123 72 74.
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum