Norrköpings kommun

Avtal avslutas med privat hemtjänstutförare

Dela

Eftersom Vionord Omsorg har obetalda skatteskulder väljer vård- och omsorgskontoret att säga upp avtalet med dem som hemtjänstutförare i Norrköpings kommun.

Företaget fortsätter utföra hemtjänst till sina hemtjänsttagare till och med söndag 19 maj, därefter tar kommunen över verksamheten i egen regi. Hemtjänsttagare i områden med fler alternativ får möjlighet att göra nytt val, och får sen hemtjänst av sin nya utförare så snart det är möjligt.

– De berörda hemtjänsttagarna kan känna sig trygga med att de kommer få den vård och omsorg de behöver i hemmet. Vi visste att det här kunde ske, och är förberedda på alla sätt för att göra de förändringar som behövs nu, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Vård- och omsorgskontoret har känt till företagets ekonomiska problem sedan en tid tillbaka, och kommunen har alltid huvudansvaret för hemtjänsttagarna. Det är 26 hemtjänsttagare i fyra olika områden som berörs, och de kontaktas av biståndshandläggare med information 16 maj.

Områden och alternativ

I tätort (område 1, 2 och 3) finns flera privata alternativ. I Östra Husby, Vikbolandet och Arkösund (område 6) finns inte andra privata alternativ.

Larmteamet, hemgångsteamet och hemtjänst natt (22-07) berörs inte, eftersom det ligger utanför Eget val inom hemtjänsten (LOV).

Kontakt:
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon:073-020 23 00

____________________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Avsändare: Andreas Schander, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Missade tillsyn på servicebostad – händelsen anmäls enligt lex Sarah9.5.2019 13:15:00 CESTPressmeddelande

I början av januari 2019 hittades en person svårt sjuk i sin lägenhet i en servicebostad. Personen flyttade in i servicebostaden i mitten av november. Tillsyn av personen samt stöd och hjälp borde ha satts igång på en gång vid flytten men påbörjades inte. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och har utrett enligt lex Sarah. Nu anmäls händelsen vidare till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum