Norrköpings kommun

Avtal avslutas med privat hemtjänstutförare

Dela

Eftersom Vionord Omsorg har obetalda skatteskulder väljer vård- och omsorgskontoret att säga upp avtalet med dem som hemtjänstutförare i Norrköpings kommun.

Företaget fortsätter utföra hemtjänst till sina hemtjänsttagare till och med söndag 19 maj, därefter tar kommunen över verksamheten i egen regi. Hemtjänsttagare i områden med fler alternativ får möjlighet att göra nytt val, och får sen hemtjänst av sin nya utförare så snart det är möjligt.

– De berörda hemtjänsttagarna kan känna sig trygga med att de kommer få den vård och omsorg de behöver i hemmet. Vi visste att det här kunde ske, och är förberedda på alla sätt för att göra de förändringar som behövs nu, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Vård- och omsorgskontoret har känt till företagets ekonomiska problem sedan en tid tillbaka, och kommunen har alltid huvudansvaret för hemtjänsttagarna. Det är 26 hemtjänsttagare i fyra olika områden som berörs, och de kontaktas av biståndshandläggare med information 16 maj.

Områden och alternativ

I tätort (område 1, 2 och 3) finns flera privata alternativ. I Östra Husby, Vikbolandet och Arkösund (område 6) finns inte andra privata alternativ.

Larmteamet, hemgångsteamet och hemtjänst natt (22-07) berörs inte, eftersom det ligger utanför Eget val inom hemtjänsten (LOV).

Kontakt:
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon:073-020 23 00

____________________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Avsändare: Andreas Schander, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum