Uppsala kommun

Avtal klart för ytterligare bostäder i södra Gunsta

Dela

Uppsala kommun har beslutat ge markanvisningsavtal för etapp två av utvecklingen av södra Gunsta. Markanvisningen omfattar omkring 90 bostäder i form av småhus.

Illustration: SMÅA
Illustration: SMÅA

Vid kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott den 30 september beslutades att teckna ett markanvisningsavtal med byggaktören ALM Småa Bostad.Markanvisningen innefattar omkring 90 bostäder i form av småhus. När detaljplanen har vunnit laga kraft kan byggnationerna starta, vilket förväntas bli inom två år.

– Detta är en viktig pusselbit i utvecklingen av södra Gunsta. Det är bra att det byggs nya småhus då det är en eftertraktad boendeform. Med fler boende i södra Gunsta så skapas också underlag för ökad service, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Projektet kommer innehålla 90 bostäder i en blandning av stadsvillor, radhus och villor och delas i sin tur upp i två omgångar. Den första omgången omfattar 40 bostäder och planeras kunna påbörjas efter att detaljplanen vunnit laga kraft under 2022. Den andra omgången omfattar 50 bostäder och kommer ske under 2024.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: SMÅA
Illustration: SMÅA
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Äldre med hemtjänst i Uppsala kommun får hjälp med att beställa varor digitalt23.10.2020 14:01:22 CESTPressmeddelande

Äldrenämnden i Uppsala kommun beslutade vid ett sammanträde den 22 oktober att upphandla leverantör för digitala inköp av dagligvaror via hemtjänsten. En viktig anledning till upphandlingen är att äldre personer med hemtjänst får mer inflytande över vilka varor som ska handlas hem. Samtidigt får medarbetare i hemtjänsten en bättre arbetsmiljö när de inte behöver transportera matkassar från butiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum