Axelent AB

Axelent Engineering förvärvar och tar hem viktiga affärer

Dela

Axelent Engineering befinner sig i en mycket expansiv fas. Två företagsförvärv har genomförts under de senaste 18 månaderna. Först köptes Hillerstorps Specialmaskiner AB och i dagarna förvärvades Finnvedens Maskinteknik AB (FMT). Detta innebär stärkta kundrelationer och förstärkt kompetens inom robot, PLC-programmering, el- och maskinkonstruktion.

Axelent Engineering är ett kunskapsföretag beläget i tre småländska orter; Hillerstorp, Gislaved och Huskvarna. Dessa orter genomsyras av industriella traditioner och entreprenörsanda. Med mer än 40 års erfarenhet fokuserar skickliga medarbetare i Gislaved och Hillerstorp på maskin och automation medan man på Huskvarnakontoret erbjuder renodlade konsulttjänster. Samtliga delar av företaget upplever i skrivande stund en mycket positiv utveckling

Två ordrar under våren på ca 40 miljoner
Axelent Engineering och det globala företaget Väderstad AB, tillverkare av lantbruksmaskiner, har ett framgångsrikt samarbete sedan flera år tillbaka. Axelent Engineering fungerar som en del av Väderstads innovativa utvecklingsteam och tillsammans har man sedan tidigare utvecklat en unik produktionsmetod. Nu är det dags igen. Väderstad investerar i 5 000 kvadratmeter nya lokaler som kommer att inhysa företagets hittills största produktionsmässiga automatisering. Axelent Engineering har fått förnyat förtroende och kommer att hjälpa till med smarta och unika automationslösningar som möjliggör fortsatt framgång på den globala marknaden för Väderstad. 

Ytterligare affärer med fokus på automation
Axjo Plastic AB tillverkar, marknadsför och säljer kabeltrummor och annat runt emballage till kabel, fiber och övriga strängprodukter. En helt ny produktionsanläggning ska uppföras och Axelent Engineerings uppgift är att i allmänhet vidareutveckla det befintliga produktionssystemet, och i synnerhet att förädla monteringsprocessen. 
– Att automatisera och skapa lönsamma flöden är grunden till hela vår affärsidé. Genom att använda rätt kunskap och rätt verktyg i rätt tid får vi rätt förutsättningar för ett effektivt flöde, vilket utgör en ”orange tråd” genom alla projekt signerade av Axelent Engineering, avslutar Richard Skogward, vd, Axelent Engineering AB.

Nyckelord

Kontakter

Richard Skogward, vd, Axelent Engineering AB
richard.skogward@axelentengineering.se
+46 (0)371-58 37 01

Bilder

Länkar

Om

Axelent AB
Kävsjövägen 17
335 73 Hillerstorp

http://www.axelent.se
Här skapas verkligheten innan den inträffar
Axelent Engineering är ett kunskapsföretag beläget på tre småländska orter, Hillerstorp, Gislaved och Huskvarna. Dessa orter genomsyras av industriella traditioner och entreprenörsanda. Med mer än 40 års erfarenhet fokuserar skickliga medarbetare i Gislaved och Hillerstorp på maskin och automation medan man på Huskvarnakontoret erbjuder renodlade konsulttjänster.

Vi erbjuder spetskompetens inom processautomation, PLM, industridesign och formbestämning. Effekten av våra tjänster blir ökad effektivitet och lönsamhet under lösningarnas hela livscykel.

 

 

Axelent Engineering är en del av Axelent Group