Stiftelsen Skansen

Babblarna - bästa pedagogerna i musikalform

Dela

Söndagarna den 17 juni och 26 augusti spelas Babblarna – Första musikalen – en historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Babblarna - första musikalen Foto: Anja Callius
Babblarna - första musikalen Foto: Anja Callius

Robotflickan Klonk trollar med publikens hjälp fram alla Babblarna ur deras hus. Diddi sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken dansar med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler.

Babblarna är ett färgglatt gäng som tagit Sverige med storm, men de är mer än ett gäng skojiga sötnosar… De hjälper barn i deras tidiga språkutveckling. När barnen lyssnar och härmar Babblarna, utvecklas barnens eget språk.

Karlstadmodellen
Babblarna baseras på Karlstadmodellen, en modell till språkträning som varit i ständig utveckling sedan slutet av 1970-talet under ledning av professor Iréne Johansson. Modellen har utvecklats i samarbete mellan föräldrar, personal och forskare. Karlstadmodellen är inte avgränsad till ålder eller diagnos. Den används för barn, unga och vuxna med eller utan en diagnos. 

Iréne Johansson
Iréne Johansson har under större delen av sitt yrkesverksamma liv haft ett fokus på frågeställningar om vad som utmärker ett gott liv och ett gott samhälle. Hennes bidrag till denna diskussion har handlat om språkets roll för individen och språkande individers betydelse för ett jämlikt och rättvist samhälle.

Babblarna på Skansen
Föreställningen på Skansen blir Babblarnas 368:e sedan starten 2016. De åker land och rike runt och spelar i princip för utsålda hus var de än kommer. Förra sommaren var föreställningen på Skansen fullsatt och vi har i år därför satt in två föreställningar, 17 juni och 26 augusti. Huvudrollsinnehavaren Klonk hälsar självklart på barnen efter föreställningen och alla som vill får en kram.  

 7 oktober spelas sista föreställningen av ”Babblarna – Första Musikalen” och planerna är i full gång för nästa musikal med premiär i starten av 2019.  

Bilder

Babblarna - första musikalen Foto: Anja Callius
Babblarna - första musikalen Foto: Anja Callius
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum