Luleå stift, Svenska kyrkan

Babykaféet i Tegs kyrka

Dela

Catrin Ström och Kerstin Olofsson har tillsammans med ideella medarbetare utsetts till Årets medarbetare i Luleå stift 2019. De får priset för sitt arbete med Babykaféet i Tegs kyrka dit uppemot 100 deltagare kommer varje vecka.

Biskop Åsa Nyström tillsammans med pristagarna Catrin Ström, Ann-Mari Grahn och Kerstin Olofsson.
Biskop Åsa Nyström tillsammans med pristagarna Catrin Ström, Ann-Mari Grahn och Kerstin Olofsson.

De två församlingspedagogerna Catrin Ström och Kerstin Olofsson får utmärkelsen tillsammans med de ideella medarbetarna vid Babykaféet i Tegs kyrka. De skapar en mötesplats för föräldrar och deras små barn där alla frågor ryms, från skratt till gråt. Tack vare de ideella medarbetarna kommer de omkring 100 deltagarna alltid till nybakat fikabord.

Vad är det som gör att ni lyckas så bra?
– Miljön och fikat. En sak är väldigt central, vi har väldigt fina rytmiksamlingar, två med olika åldrar. Vi vet att de betyder mycket för att man kommer hit, säger Catrin Ström.

– Det handlar också om att vi har ett helt kollegium i ryggen, som bryr sig om oss och ber för oss. Vi är inte ensamma, det är församlingens bebiskafé, säger Kerstin Olofsson.

Ann-Mari Grahn har varit volontär på Bebiskaféet i sju år och längtar dit nästan varje dag:
– Det är en väldigt trivsam samvaro, att få mötas av de här små barnen och gemenskapen.

– Det känns så skönt att man känner att man behövs fast man har blivit gammal. Och så är det så underbart söta små bäbisar, det är kryddan på moset, säger Marianne Olsson, också ideell medarbetare.

Prisutdelning på stiftsfullmäktiges sammanträde
Priset delades ut av biskop Åsa Nyström i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på Stiftsgården i Skellefteå den 18 maj, där de togs emot med stora applåder. Diplomen delades ut av biskop Åsa Nyström och pristagarna fick tillfälle att kort berätta om sin verksamhet och svara på frågor.

. . .

Årets medarbetare i Luleå stift
Utmärkelsen syftar till att uppmuntra ett arbetslag, en enskild eller en grupp anställda och/eller ideella medarbetare för någon särskilt innovativ, kvalitativ och/eller uppskattad verksamhet inom kyrkans grundläggande uppdrag.

Priset är ett erkännande för sitt arbete genom ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor till kompetensutvecklingsinsatser.

Två pristagare 2019
I år delar två pristagare på utmärkelsen. De andra pristagarna är de ideella pappornaTony Lindfors och Björn Lundberg i Hortlax församling som varje fredagskväll samlar uppåt 50 ungdomar i Tallhedskyrkan. Läs mer om dem här

Film om pristagarna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Biskop Åsa Nyström tillsammans med pristagarna Catrin Ström, Ann-Mari Grahn och Kerstin Olofsson.
Biskop Åsa Nyström tillsammans med pristagarna Catrin Ström, Ann-Mari Grahn och Kerstin Olofsson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

- Få sitter kvar i bänkarna - det är en glädjande förändring!22.1.2020 10:00:00 CETPressmeddelande

Samtidigt som Svenska kyrkans biskopar samlas till möte i Göteborg idag släpps det nya biskopsbrevet "Fira nattvard". Brevet behandlar teologiska och historiska perspektiv men också praktiska frågor som vad man ska göra av bröd och vin som blir över efter mässans slut. Luleå stifts biskop Åsa Nyström berättar om synen på nattvarden - som idag är en helt annan än för några decennier sedan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum