Brynäs IF

Back och forward klara — Hedberg och Pettersson ansluter till Brynäs IF

Dela

Herransvarige Michael Sundlöv har gjort klart med två nya spelare. Backen Tom Hedberg och forwarden Adam Pettersson kommer till Brynäs IF. — Två spelare som kommer till Brynäs med en jäkla vilja att bli bättre, säger Sundlöv.

Michael Sundlöv fortsätter att forma SHL-truppen inför säsongen 2020/21.

Nu har ytterligare två spelare kritat på.

Både Tom Hedberg och Adam Pettersson har skrivit på tvåårskontrakt.

— Det känns jättebra att ha gjort klart med både Tom och Adam. Det är två spelare som kommer till Brynäs med en jäkla vilja att bli bättre som kommer smitta av sig på resten av truppen också. Tom är en ung framtidsman men som är mogen för sin ålder och Adam är väldigt rutinerad fast att han inte är så gammal ännu, säger Sundlöv.

Backen Tom Hedberg kommer närmast från Modo, där han spelat de två senaste säsongerna och gjort 37 poäng, varav sex mål, på 101 matcher.

— Tom är en jättespännande kille. Han är redan en oerhört kompentent hockeyspelare men där det även finns utrymme att utvecklas ännu mer. Han är inte så stor men han har ett fantastiskt spelsinne och är snabb i tanken och löser situationer på isen på ett bra sätt. Han har en offensiv uppsida och kommer få möjligheten att ta en offensiv roll här oss hos. Det ska bli jättespännande att se honom i SHL, säger Sundlöv.

Trots att han bara är 20 år har han redan hunnit representera bland annat Leksand, Oskarshamn, HV71 samt Barrie Colts i den kanadensiska juniorligan.

— Jag vill ta nästa steg och ta klivet till SHL. Mitt mål är att etablera mig som en SHL-back och utvecklas ännu mer och i Brynäs finns alla möjligheter till det. Det känns jättebra och mäktigt att få tillhöra Brynäs och få vara med på den resan som vi nu ska göra, säger Hedberg.

Om Hedberg har flyttat runt en del har det varit motsatsen för Pettersson. 28-åringen är född och uppvuxen i Skellefteå och han har varit klubben trogen hela karriären, så när som på två lånesejourer i Sundsvall.

— Det känns som en jättehäftig och perfekt utmaning för mig för att ta kliv i min utveckling, både som spelare och person. Att få se nya saker, jobba med nya människor och i en ny miljö kommer bli sjukt spännande, säger han.

På meritlistan finns bland annat två SM-guld.

— Jag vill bidra med mitt spel, vara en pålitlig tvåvägsspelare som bidrar med energi och som kan spela i många olika situationer, säger Pettersson och fortsätter:

— Brynäs är en anrik förening men det är också spännande att komma in i klubben i det här läget när det gått lite tyngre. Klubben vill vända på det och den resan känns inspirerande att vara med på.

Totalt har han gjort 136 (50+86) poäng på 444 SHL-matcher.

— Adam är som ett kärnkraftverk på isen. Han har varit med i många år på en hög nivå och Skellefteå har haft stora framgångar under Adams tid där uppe. Det här blir lite oprövad mark för honom men också en chans för honom att ta ytterligare kliv. Vi kommer att ge honom chansen att utvecklas och han får chansen att vidga sina vyer här hos oss, säger Sundlöv.

Nyckelord

Bilder

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum