Region Norrbotten

Backman ny chef för Norrbottensmusiken

Dela

Piteåbon Annelii Backman, 42, blir ny länsmusikchef i Norrbotten. "Det känns verkligen ärofyllt att ha fått detta uppdrag för Norrbottensmusiken. Det är en verksamhet som ligger mig otroligt varmt om hjärtat", säger Annelii Backman, idag enhetschef i Piteå och tf länsmusikchef.

Annelii Backman är uppvuxen i Piteå, dit hon också återvände efter universitetsstudier inom ekonomi och marknadsföring i Örebro. Hon anställdes 2007 som marknadsassistent vid Norrbottensmusiken och har sedan dess arbetat i organisationen som marknadsförare, marknadsansvarig och enhetschef. I sommar har Annelii Backman gått in som tillförordnad länsmusikchef och är nu utsedd till ordinarie på tjänsten. Hon tillträder den 1 augusti 2022.

– Det känns fint att få fortsätta arbetet tillsammans med alla kollegor som jag jobbat med genom åren samt förstås arrangörer, samarbetspartner och andra berörda i och utanför länet. Jag brinner verkligen för Norrbottensmusiken – det är därför jag stannat i 15 år.

Annelii Backmans vision är att Norrbottensmusiken även framöver ska ligga i framkant på musikområdet.

– Vi ska arbeta för att behålla en stark position i länet och hela Sverige. Detta med en varm verksamhet med ett stort hjärta, precis som idag, säger hon.

Annelii Backman efterträder Anna Jirstrand Sandlund som börjar som vd för Sara kulturhus i Skellefteå.

För att se det här innehållet från www.norrbotten.se måste du ge ditt medgivande sidans topp.
Annelii Backman. Foto: Maria Fäldt
Högupplöst bild (4,1 MB)


Kontaktpersoner

Peppe Bergström Hesselbom
Kulturchef, Avdelningen för regional utveckling
073-022 13 80, Peppe.bergstrom-hesselbom@norrbotten.se

Annelii Backman
Blivande länsmusikchef, Norrbottensmusiken
070-224 44 07, annelii.backman@norrbotten.se

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum