Stockholms stad

Bada säkert och simma lugnt – nytt samarbete sätter fokus på säkerhet i vatten

Dela

Stockholms stad och Svenska Livräddningssällskapet inleder ett nytt samarbete som sätter fokus på säkerhet i och omkring vatten. Satsningen är ett nytt kommunikativt koncept med syfte att öka kunskapen och minska tillbuden i öppna vatten.

Exempel på hur kampanjen ser ut.
Exempel på hur kampanjen ser ut.

Med sommar kommer värme, och med värmen kommer lusten att bada. Stockholm erbjuder många möjligheter till bad under sommaren. Med värme och bad följer tyvärr också risk för tillbud i vatten. Med enkla och tydliga budskap hoppas Stockholms stad och Svenska Livräddningssällskapet att stockholmarna ska bada säkrare i sommar.

- Simkunnighet och säkerhet i och runt vatten är en högt prioriterad fråga inom Stockholms stad. Det pågår ständigt ett aktivt arbete inom staden, och genom berörda föreningar, för att öka förståelsen och kunskapen om hur man simmar och badar säkert. Den kommunikationssatsning som nu startar förstärker det som redan görs på ett väldigt fint sätt, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd Stockholm stad.

Att bada är roligt och avkopplade för vissa. Att bada och simma är träning för andra. För säkert badande innehåller satsningen ett antal uppmaningar om att bada tillsammans, hålla uppsikt på varandra, alltid vara när små barn, simma längs med land och att inte glömma flytvästen.

- Vi välkomnar och värdesätter vårt nya samarbete med Svenska Livräddningssällskapet och hoppas nå ut brett med kampanjens ambition – att alla stockholmare ska lära sig mer om säkerhet i och omkring vatten. Att bada är roligt, och det blir ännu roligare om man badar säkert och undviker onödiga tillbud, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholm stad.

Svenska Livräddningssällskapet har verkat för allmän simkunnighet sedan 1898 och har en gedigen och beprövad kunskap om säkerhet i och omkring vatten. Organisationen främjar en ökad kunskap om livräddning och propagerar för ökad säkerhet i, på och vid vatten för alla i hela landet, året runt.

- Att tillsammans med Stockholms stad få arbeta för att ingen ska drunkna på grund av okunskap är för oss ett viktigt steg i att nå vår vision om Noll drunkningar. Det är tillsammans med andra som vi blir extra starka och kan sprida kunskapen om hur man vistas säkert i, vid och på vatten till fler. Vi är otroligt stolta och glada över detta samarbete. Tillsammans räddar vi liv, säger Magnus Erstrand, generalsekreterare Svenska Livräddningssällskapet.

Kampanjens budskap kommer att vara synliga periodvis under sommaren på stadens informationstavlor, i sociala medier och digitala annonser.

Webbplatser med mer information

Simma lugnt, Stockholms stad

Svenska Livräddningssällskapet

Kontakter för mer information

Stockholms stad

Camilla Hagman, kommunikations- och evenemangschef, idrottsförvaltningen:
076-122 76 17

Presskontakt för idrottsborgarråd Karin Ernlund:
Pontus Hammarlund, 076-122 94 01

Svenska Livräddningssällskapet

Mikael Olausson, Områdesansvarig Säkerhet:
08-120 102 45

Nyckelord

Kontakter

IdrottsförvaltningenCamilla Hagman, kommunikations- och evenemangschef

Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.

Tel:076-122 76 17camilla.hagman@stockholm.sehttp://motionera.stockholm

Bilder

Exempel på hur kampanjen ser ut.
Exempel på hur kampanjen ser ut.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nu ska Hornstull bli ännu tryggare och mer attraktivt17.6.2021 11:13:45 CEST | Pressmeddelande

Hornstulls torgyta och Hornsbruksgatan mellan Borgargatan och Långholmsgatan ska snart få en ansiktslyftning. Det är en del i Stockholms stads långsiktiga arbete med att öka tryggheten och attraktiviteten i det offentliga rummet. Hornstull är en välbesökt plats där många rör sig. I samarbete med fastighetsägarna i området utvecklas Hornstull nu för ökad trygghet och tillgänglighet samt för förbättrad trafiksäkerhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum