Svenska Cykelförbundet

Både E-bike och kombtävling på årets Gotland Grand National

Dela

Nu är det klart med en av årets MTB-höjdare! Efter första årets historiska race så blir det 27 oktober en uppföljare på Gotland Grand National MTB E-bike. Årets nyhet och stora utmaning är en kombitävling med GGN MTB E-Bike och Enduro.

Var med och kör kraftprovet på Gotland och GGN 2022 på Gotland med kompisarna, arbetskollegorna eller varför inte utmana dina cykelkollegor i branchen?
Så är tanken när Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet genomför GGN E-Bike. Tävlingen kommer att cyklas under torsdagen den 27 oktober 2022 (dagen innan GGN startar).

Upplägget blir ett varvlopp med två timmars cykeltid på 10 av den 22 kilometer långa GGN-banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid. Klasserna delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet MTB E-Bike Pedalec 250w med 25km/h samt en med E-Bike Pedalec över 250w som kommer att ligga under Svenska Motorsportsförbundet (SVEMO).

”Nordic Sport & Event har satt MTB E-Bike på svenska kartan på riktigt nu! Tillsammans med oss på SCF och SVEMO har vi möjliggjort ett historiskt ögonblick 2021 när det första gemensamma tävling på MTB E-Bike genomfördes på GGN. Utveckling ger framgång och till 2022 så händer det igen. Nordic Sport & Event sjösätter ännu ett historiskt race och lägger till GGN Challenge där man får chansen att köra en kombotävling med både MTB E-Bike och Enduro. Fantastiskt kul att få vara en del av denna historia! Ni ger oss en otroligt bra plattform att växa tillsammans på”, säger Malin Lindgren Henttonen som är tävlingsansvarig för MTB-grenarna på SCF.

Nu kan du utmana dig ytterligare under Gotland Grand National helgen på Gotland den 27-29 oktober 2022. Vi erbjuder nu dig GGN Challenge som är en kombinationstävling mellan torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. Vinnaren är den som i respektive klass cyklar (torsdag) och kör (fredag eller lördag) flest varv på kortast tid inom angivna tider för respektive tävlingar. Totaltiderna slås ihop för att få fram kombinationsplaceringar i dam- respektive herrklasserna.

”Som arrangör av värdens största endurotävling Gotland Grand National är vi otroligt glada och stolta att Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet står bakom vår nya satsning på GGN MTB E-BIKE som hade Sverigepremiär redan till GGN 2021. I år utvecklar vi konceptet med GGN Challange där du både cyklar och kör enduro”, säger Conny Bohlin, som är vd på Nordic Sport & Event.

Svenska Cykelförbundet ingår samtidigt ett partnerskap med företaget 4light. Fantastiskt tycker vi på SCF som är måna om cyklisters säkerhet.

Det är överhuvudtaget samarbeten med olika sporter och förbund som ger en plattform för att göra den snabbt växande MTB-sporten i allmänhet och E-bike i synnerhet ännu starkare.

Text och foto: SCF och GGN (fria för publicering) 

Mera info om anmälan med mera på SCF.se!

Kontakter

Malin Lindgren HenttonenTävlingsansvarigSvenska Cykelförbundet

Tävlingsansvarig för MTB, BMX, cykeltrial

malin.lindgren@scf.se

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Tufft VM-linjelopp för Ludvigsson när Evenepoel vann i rena krossen25.9.2022 11:11:13 CEST | Pressmeddelande

Herrarnas VM-linjelopp över 267 kilometer var en mastig historia där den ende svensken, Tobias Ludvigsson, fick släppa till sist kontakten med huvudklungan efter ett struligt varv med en kostsam bakhjulspunktering med sju och en halv mil kvar. Ludvigsson kämpade sig tillbaka men bröt senare. Vann gjorde extremt formstarke 22-åringen Remco Evenepoel. Belgaren krossade allt motstånd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum