Resia AB

Bali, Albanien och Krakow lockar många svenskar

Dela

Vi är mitt uppe i högsommaren och vädret bjuder på en härlig mix av sol, vind och regn. Svenskarnas sug efter resor är stort och några av resmålen som toppar listorna just nu är bland annat Bali, Krakow och Albanien. En trend som märks tydligt i sommar är att svenskarna bokar sista minuten-resor i högre utsträckning då många fortfarande inväntar en repris på förra årets hetta här hemma och inte vill boka upp sig för lång tid innan.

- Bali är resmålet som ökar allra mest just nu. Svenskarna har äntligen upptäckt att juli och augusti oftast är den allra bästa tiden att besöka denna underbara ö som tillhör Indonesien. Risfält, yogaretreats, surfstränder och prisvärda lyxresort är bara några av höjdpunkterna Bali har att erbjuda. Även Albanien kommer starkt – en relativt ny stjärna som lockar svenskar med sina vackra stränder, porlande vattendrag, unik historia och fascinerande sevärdheter som till exempel den arkeologiska fyndplatsen Butrint. Det går dessutom alldeles utmärkt att kombinera Albanien med till exempel Parga i Grekland, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Bali slår nya rekord

London toppar som vanligt listan över mest bokade resmål dit man reser med reguljärflyg. Barcelona som tappade rejält under förra veckan klättrar nu in på en andraplats och Krakow kniper bronsplatsen med en ökning på hela +179 %. Andra ökningar syns den här veckan på Malaga, Rom och New York. Alicante och Paris tappar däremot en aning. Den allra största ökningen står Denpasar på Bali för – hela +833% jämfört med samma vecka förra året. Att resa till Bali på sommaren har blivit en trend bland svenskarna och intresset fortsätter att öka. Kombinera gärna Bali med någon av grannöarna som till exempel Lombok och de omtalade Giliöarna.

Albanien ökar med +100 %

Charterbokningarna till Albanien ökar med hela +100 % under den här veckan. Ännu ett bevis på att svenskarna är ute efter ”nya” resmål där man kan utforska stränder, små söta byar och lära känna Albaniens kultur och lokalbefolkning. Chania på Kreta toppar listan med en ökning på +21 % medan Palma de Mallorca som förra året låg överst tappar med nästan - 50 %. Kos klättrar in med en ökning på +33 % och tar revansch efter att länge setts som en plats för fest och stök. Även Zakynthos ökar (+54%) under vecka 29. Denna grekiska pärla som tillhör den Joniska ögruppen lockar svenskar med sitt turkosa vatten och behagliga atmosfär.

Sista minuten väldigt hett

Sista minuten är hett i år – hetare än på länge. Svenskarna vill inte boka upp sig för lång tid framåt ifall det skulle komma en repris på förra årets rekordsommar. Därför bokar man närmare avresa och beter sig mer spontant än man gjort tidigare år. Kreta lockar svenskarna, liksom Rhodos och Split men den stora raketen är Karpathos som klättrar in på topplistan. Även sista minuten-bokningar till storstäder i sommar ökar. Rom står för den största ökningen (+140%) men även Paris, London och Nice ökar stadigt.

- Mitt hetaste sista minuten-tips är att inte bara fokusera på de resor som går under benämningen sista minuten. Ibland är det billigare att skräddarsy en egen resa med flyg och hotell eller att åka på en ”vanlig” charterresa. Försök även att vara flexibel på datum och om möjligt även avreseort. Ett annat tips är att åka dit inte så många andra åker just nu. Varför inte en weekend i Reykjavik eller Tel Aviv? Att boka när det är varmt här hemma brukar också kunna resultera i fördelaktiga priser. Eller varför inte semestra på hemmaplan i sommar och istället vara ute i god tid och boka en ”första minuten” till vintern istället, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under vecka 29

 1. London (1)
 2. Barcelona (2)
 3. Krakow (ny!)
 4. Prag (3)
 5. Denpasar (ny!)            
 6. Malaga (7)
 7. Rom (9)
 8. Alicante (6)
 9. Paris (4)
 10. New York (ny!)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under vecka 29

 1. Chania (4)
 2. Palma de Mallorca (1)
 3. Rhodos stad (2)
 4. Split (3)
 5. Antalya (5)
 6. Larnaca (6)
 7. Preveza (ny!)                          
 8. Kos stad (ny!)
 9. Tirana (ny!)
 10. Zakynthos stad (ny!)

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under vecka 29

 1. Chania (2)
 2. Rhodos stad (1)
 3. Split (7)
 4. Prag (3)
 5. Krakow (ny!)
 6. London (6)
 7. Rom (ny!)
 8. Paris (8)
 9. Karpathos (ny!)
 10. Nice (ny!)

-          Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa 15 – 21 juli. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

Tel:070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).