Uppsala kommun

Bälingebadet håller öppet i sommar

Dela

Idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott har idag beslutat att Bälingebadet kommer hålla öppet i sommar trots bevattningsförbudet i området. Bevattningsförbudet som är utfärdat av Uppsala vatten innebär att badets bassänger inte får fyllas med kommunalt vatten från vattenledningarna i Bälinge utan vattnet kommer istället tas från Uppsala.

- Vi har jobbat hårt med att hitta en lösning på bassängens vattenproblem. Vi kunde inte nöja oss med alternativet att hålla badet stängt i sommar eftersom att det är en samlingsplats för alla i området på sommaren och simskolan har en viktig verksamhet där, säger Maria Patel (S), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden.

Kommunen hade tre alternativa lösningar på problemet. Inte göra något alls och hänvisa de boende i Bälinge till Sandviksbadet med ordinarie busstrafik, köra vatten till badet och fylla på bassängerna eller göra de anpassningar som behövs och hyra in bussar och köra badgäster till Sandviksbadet i Björklinge.

- Eftersom att vi inte får ta vatten från Bälinge blir lösningen i år helt enkelt att köra vatten i tankbilar från Uppsala där det inte råder bevattningsförbud, avslutar Maria Patel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum