Uppsala kommun

Bälingebadet håller öppet i sommar

Dela

Idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott har idag beslutat att Bälingebadet kommer hålla öppet i sommar trots bevattningsförbudet i området. Bevattningsförbudet som är utfärdat av Uppsala vatten innebär att badets bassänger inte får fyllas med kommunalt vatten från vattenledningarna i Bälinge utan vattnet kommer istället tas från Uppsala.

- Vi har jobbat hårt med att hitta en lösning på bassängens vattenproblem. Vi kunde inte nöja oss med alternativet att hålla badet stängt i sommar eftersom att det är en samlingsplats för alla i området på sommaren och simskolan har en viktig verksamhet där, säger Maria Patel (S), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden.

Kommunen hade tre alternativa lösningar på problemet. Inte göra något alls och hänvisa de boende i Bälinge till Sandviksbadet med ordinarie busstrafik, köra vatten till badet och fylla på bassängerna eller göra de anpassningar som behövs och hyra in bussar och köra badgäster till Sandviksbadet i Björklinge.

- Eftersom att vi inte får ta vatten från Bälinge blir lösningen i år helt enkelt att köra vatten i tankbilar från Uppsala där det inte råder bevattningsförbud, avslutar Maria Patel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Var ska Uppsalas avloppsreningsverk ligga i framtiden?18.9.2019 17:35:15 CESTPressmeddelande

Kommunstyrelsen har tillsammans med Uppsala Vatten utrett hur Uppsalas avloppsförsörjning ska klaras på lång sikt. Kungsängsverket, som nu renar avloppsvattnet från staden och några närbelägna tätorter, ska byggas ut för att klara utvecklingen fram till omkring år 2060. Därefter finns tre lokaliseringsalternativ, utöver nuvarande plats: En kortare bit söderut om nuvarande plats, sydost om Bergsbrunna eller väster om E4:an vid Fullerö.

Lena Åberg Frisk slutar på UKK18.9.2019 12:12:41 CESTPressmeddelande

Lena Åberg Frisk har idag meddelat att hon slutar som VD på UKK. - Jag är oerhört stolt över det vi tillsammans åstadkommit på UKK under min tid som vd. Jag tillträdde med ett tydligt uppdrag och mycket av det är nu genomfört. Nu är vi tyvärr i ett läge där styrelsen och jag inte är överens om hur verksamheten ska utvecklas framöver. Då är det bättre att någon annan får ta ansvaret att leda verksamheten vidare, säger Lena Åberg Frisk. Åberg Frisk tillträdde som VD på UKK i augusti 2015. Under hennes tid som VD har bland annat antalet egna arrangemang fördubblats, samarbeten med Kungliga Musikhögskolan inletts och UKK har flyttat fram positionerna i sitt klimat- och miljöarbete. Vidare har bolaget idag en ekonomi i balans och är en av landets främsta platser för kultur och möten. Lena Åberg Frisk tar ut kompledigt från och med idag 18 september och avslutar formellt sin tjänst 31 december 2019. För mer information: Lena Åberg Frisk 072-5674948 Stefan Berg 0724-682683 Pressansvarig Uppsa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum