Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Ballerina bjuder in till samtal tillsammans med Huskurage

Dela

Bjud en utsatt granne på fika och ta första steget att hjälpa. Det är budskapet från Huskurage på årets boendemässa Hem, villa & bostadsrätt på Stockholmsmässan.

Orkla Confectionery & Snacks uppmuntrar flera att fika med grannen i ett samarbete med Huskurage på årets boendemässa Hem, villa & bostadsrätt på Stockholmsmässan. Genom ett av bolagets populäraste varumärken, Ballerina, bjuder Orkla tillsammans med Huskurage på kaka till kaffet till de första 1000 besökarna under torsdagen och fredagen. Dessutom välkomnas besökarna att träffa Huskurage på plats (A09:32) där de berättar om sitt initiativ.

-       Att bjuda in till en fika kan vara så mycket mer än en kaka till kaffet. Det kan handla om att visa att jag hör och ser. Genom att agera med Huskurage sänder jag ett tydligt budskap till den som är utsatt om att hjälp finns att få. Att fika med en utsatt granne kan vara första steget ut ur en våldsam relation, säger Nina Rung och Peter Svensson, initiativtagare till Huskurage.

Huskurage är ett initiativ som har som mål att förhindra våld i nära relation genom att ge grannar verktyg att agera. Tillsammans med bostadsrättföreningar, fastighetsägare, bostadsbolag och kommuner vill Huskurage uppmuntra till att våga ta kontakt när oro för att någon råkar illa ut finns.

-       Nina och Peter gör ett fantastiskt jobb och vi ställer oss bakom Huskurage initiativ och som de själva säger; ju fler som uppmärksammar Huskurage, desto fler kan få hjälp och hjälpa, säger Stina Petrini, Kommunikationschef på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Välkommen att besöka Huskurage monter A09:32 på mässan.

Hem, villa & bostadsrätt är Sveriges största boendemässa med produkter för hela hemmet. En komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller vill ha ny inspiration.

#hemochvilla

Bilder

Ladda ned bild
Nina Rung och Peter Svensson
Nina Rung och Peter Svensson
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000
Orkla Confectionery & Snacks Sverige är marknadsledande kex- och snacksleverantör med många av Sveriges mest älskade varumärken så som OLW, cheez doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Brago och Utvalda. Med över 600 medarbetare och anläggningar på fyra orter i Sverige erbjuds produkter med hög kvalitet kombinerat med god smak samt alltid inom räckhåll. Orkla Confectionery & Snacks Sverige ingår i den norska börsnoterade Orkla-koncernen. 2014 hade koncernen en omsättning på över 30 miljarder norska kronor.

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum