BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Barn bakar för att hjälpa andra barn

Dela

Idag går det nationella evenemanget Baka för en god sak av stapeln, där tusentals barn i skolor och förskolor från Gällivare till Ystad deltar.

Konceptet för insamlingen är enkelt: barn på förskolor, skolor och fritidshem bakar, säljer bakverk och skänker pengarna till Bris, Barnens rätt i samhället. På så vis gör de en insats för andra barn som behöver någon som lyssnar, stöttar och hjälper till när livet är svårt.

Förra året hade Bris kuratorer över 25 000 kontakter med barn som via chatt, mejl och telefon sökte stöd i allt från hjärtesorger till mobbning, bristande föräldraskap, våld och övergrepp. 

– Baka för en god sak ger barn en möjlighet att lära sig mer om barns rättigheter och ökar barns förståelse för att många i Sverige som behöver stöd. Det är fantastiskt att se så många barns engagemang och vilja att hjälpa andra barn, säger Thomas Örnebjär, sponsringsansvarig på Bris.

Baka för en god sak hölls för första gången i Sverige 2018. För andra året i rad är en av Sveriges mest älskade kockar och bakprofiler, Leila Lindholm, ambassadör för evenemanget.

– Jag är väldigt glad att få chansen att bidra till alla barns rätt att må bra och vara trygga. Bris gör ett fantastiskt jobb genom att vara ett stöd för barn och unga, dit man kan vända sig om man har jobbigt i skolan eller hemma eller mår psykiskt dåligt. Det vill jag vara med och stötta, säger Leila Lindholm.

159 skolor och förskolor har anmält att de deltar i evenemanget den 22 oktober, men det går alldeles utmärkt att vara med och baka en senare dag på året också.

Vill du veta om det finns en deltagande förskola eller skola i din kommun?

Kontakta Thomas Örnebjär, thomas.ornebjar@bris.se 

Baka för en god sak har startats efter en dansk förebild. Det danska projektet ”Bag för en Sag” grundades 2005 och är idag Danmarks största event. Pengarna samlas in till Bris motsvarighet BørneTelefonen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum