Majblommans Riksförbund

Barn i familjer med försörjningsstöd har rätt att behålla gåvor från Majblomman

Dela

Barn i familjer med försörjningsstöd har rätt att behålla gåvor från Majblomman. I dagarna sprider Majblomman vår nya rapport på temat, till tjänstemän och politiker som jobbar med sociala frågor i Sveriges alla kommuner.

Majblomman skickar nu ut en rapport där vi informerar om våra gåvor till barn i familjer med utsatt ekonomi.

Vi delar ut ekonomiskt stöd till många barn i familjer med försörjningsstöd. Formellt handlar det om gåvor som är öronmärkta utifrån varje barns behov och önskningar, med förankring i barnkonventionen. Vi kallar gärna gåvorna för barnrättspengar

De gånger kommuner minskar familjens försörjningsstöd på grund av barnrättspengarna innebär det krasst sett att man fråntar barnet en gåva, på tvärs med socialtjänstlagen, riktlinjer, praxis och barnkonventionen.

Det betyder samtidigt att våra volontärer inte kan fullfölja uppdraget att dela ut ekonomiskt stöd till enskilda barn i familjer med små resurser. Majblommeföreningens ändamål går helt enkelt förlorat om barnrättspengarna inte kommer barnet till godo.

I samband med vårt utskick efterlyser Majblomman också en diskussion där barnfattigdom som samhällsproblem får en större plats än idag. 

För mer information, välkommen att kontakta 

Liv Landell Major 

Pressekreterare, Majblommans Riksförbund

0708-742713

liv.landell@majblomman.se

Bilder

Dokument

Om

Majblommans Riksförbund
Majblommans Riksförbund
Kungsgatan 28
411 19 Göteborg

031-606890http://www.majblomman.se

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. 

Följ Majblommans Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Majblommans Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum