Linköpings kommun

Barn lär sig vad de ska göra om de går vilse

Dela

Under sportlovet har barn möjlighet att lära sig vad de ska göra om de skiljs från sin grupp och går vilse. Utmed en skogsrunda med ”Hitta Vilse-stigen”, får barnen genom lek lära sig om säkerhet. Närmare 500 barn med sina lärare är redan anmälda från förskola, förskoleklasser och fritids.

Måndag till onsdag klockan 10.00 -14.00 genomförs aktiviteter för föranmälda grupper. Aktiviteterna utgår från ”Hitta Vilse-stigen”, vid Vallabackarna på Valla gård.

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Linköpings Civilförsvarsförening, Naturcentrum och Lejonfastigheter har samarbetat för att genomföra aktiviteten.

Dagen innehåller en skogsrunda med lek och lärande, korvgrillning och diplomutdelning. Om vädret tillåter kan det bli pulkaåkning. Korv är gratis för alla barn. Aktiviteten riktar sig till alla sportlovslediga samt förskola och fritids. Rekommenderad ålder för barnen är 3-12 år.

De övriga två dagarna av sportlovet kan man tillverka egna solur i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Aktiviteten sker i pedagogiska verkstaden i Curmanska magasinet. Drop in mellan klockan 10.00 och 14.00. Det blir också tipspromenad och dockteater med mera.

Mer information och hela sportlovsprogrammet finns på Gamla Linköpings webbplats.

Kontaktpersoner: Carina Brage för Linköpings Civilförsvarsförening och Naturcentrum, telefon 013-20 62 68, 0739- 95 95 29 eller carina.brage@calluna.seViktoria Berglund för Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 013-20 64 42 eller viktoria.berglund@linkoping.se

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum