Umeå kommun

Barn och unga firar Kulturskolans dag!

Dela

21 maj samlas över 300 barn och 70 medarbetare från Kulturskolan i Umeå för att visa upp den breda verksamheten. På bland annat Väven, Utopia och Hamnmagasinet står barn och unga på scen för att framföra teater, musik och cirkus. Det blir vernissage, filmvisningar och besökarna erbjuds också möjlighet att prova-på inom flera ämnen. Självklart finns även tillfällen att på plats skapa och vara kreativ!

I september 2019 påbörjades arbetet med att samla kommunens konst- och kulturverksamheter för barn och unga under en gemensam Kulturskola. Lördagen 21 maj samlas hela verksamheten i centrum för att fira. Det blir en heldag med drygt 30 programpunkter att ta del av och delta i på Hamnmagasinet, Väven, Utopia, Rådhustorget och i Vänortsparken – det finns det något för alla, stora som små.

På Hamnmagasinet kommer bland annat Kulturskolans pop- och rockgrupper bjuda på konsert. Teatergrupper spelar upp föreställningar och det finns möjlighet att prova såväl trä- som bleckblåsinstrument.

På Väven blir det musik från körer, stråkorkestrar, men också barngrupper i världsmusik. Det kommer också finnas möjlighet att prova-på stråkinstrument och småbarnsmusik och erbjuds drop-in i eget skapande.

En av de större programpunkterna för dagen är det 100 barn starka karnevals- och orkestertåget Walking Band, som går genom centrum 11.00 och 13.00 med start från Hamnmagasinet.

Hela programmet finns att ta del av på Kulturskolans webbplats umea.se/kulturskolan
Redan fredagen 20 maj tjuvstartas firandet med 300 elever från olika skolor i kommunen som skapar land art på torget, med utgångspunkt i barnkonventionen, som del av det Arvsfondsfinansierade projektet Alla har rätt.

Hela programmet finns att ta del av på Kulturskolans webbplats.

För mer information om Kulturskolans dag:
Emma Skog, kommunikatör Kulturskolan
090-16 34 86
emma.skog@umea.se

För mer information om Kulturskolans satsningar:
Beatrice Hammar, verksamhetschef Kulturskolan
090-16 23 69
beatrice.hammar@umea.se

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Kulturskolan i Umeå består av tidigare Musikskolan, Kulturcentrum för barn och unga, Kulturverket samt barnkulturprogram, och består idag av ca 75 anställda inom 11 olika ämnesområden. Varje vecka träffar lärare och pedagoger ca 2 000 barn och unga runt om i kommunen. Kulturskolan arbetar i kommunens för- och grundskolor för att nå alla barn och unga, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Kulturskolans satsningar framåt är ytterligare samverkan med förskola, skola och fritidshem såväl som mer uppsökande kulturaktiviteter ute i stadsdelarna för barn och unga som inte redan hittar till Kulturskolan. Satsningar i kursverksamheten med fler och nya ämnen görs också med utgångspunkt i de ungas egna önskemål.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum