Järfälla Kommun

Barn och unga i fokus när Järfälla kommun satsar på medvetna materialval

Dela

Järfälla kommun har i sin miljöplan högt satta mål för att minska andelen farliga kemikalier i sin verksamhet. Barn och unga är särskilt i fokus. Som ett led i detta arbete ska kommunen använda sig av en webbaserad materialdatabas för att systematisera arbetet med medvetna materialval.

Järfällas planer för att systematisera arbetet inkluderar materialval i ny- och ombyggnationsprojekt, förvaltning av fastigheter och kemikaliehantering inom fordonsverkstad och olika anläggnings- och skötseluppdrag. Kommunens ambition är även att använda sig av materialdatabasen från SundaHus, som företaget heter, i sitt projekt ”Giftfria miljöer” som omfattar val av möbler, inredning och köksutrustning i kommunala verksamheter som skolor, förskolor, äldrevård.

– För oss är det viktigt att kommunens byggnader, där barn vistas många timmar under sin uppväxt, har så bra innemiljö som möjligt och det säkrar vi med det här systemet. Vi har ett mål att fasa ut giftiga ämnen ur byggmaterial och med det här systemet kan vi ha bevakning på sådant vi inte vill använda, säger Agneta Dahlgren, miljö- och kvalitetssamordnare på Järfälla kommuns bygg- och miljöförvaltning.

För mer information:

Agneta Dahlgren, agneta.dahlgren@jarfalla.se, 08 580 289 60

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum