Barn och unga Ploggar i Eskilstuna

Dela

Fenomenet att Plogga, kombinationen av att plocka skräp samtidigt som man joggar, har sedan starten 2016 exploderat och finns nu i 45 länder i hela världen. Nu har en skola i Eskilstuna börjat Plogga, något som uppskattas av Håll Sverige Rent.

"Att göra världen lite bättre samtidigt som du motionerar är något som passar många. Genom att plocka skräp och idrotta får du motion, du gör naturen lite renare och du förebygger att djur äter plast. Dessutom ökar tryggheten när närområdet är rent", säger Erik Ahlström, grundare till föreningen Plogga.

Håll Sverige Rents Skräpplockardagar pågår mars till maj. I år är det 15:e året och hittills är över 650 000 barn och ungdomar anmälda. Plogging är attitydförändrande och något Håll Sverige Rent uppskattar, inte minst eftersom Skräpplockardagarna går ut på att förändra attityder till skräp. Nu ska British Junior-skolan i Eskilstuna Plogga i samband med Skräpplockardagarna.
"Många unga har stort behov av att komma ut i naturen, speciellt i dessa pandemi-dagar. Skräpplockardagarna och Plogging är en sällsynt bra kombination eftersom de går att corona-säkra", säger Erika Holmgren, lärare på British Junior-skolan i Eskilstuna.

I våra hav flyter mer än 150 miljoner ton plast. Och det bara fylls på. Varje år ökar mängden plast med mellan 5 och 13 miljoner ton. Globalt uppskattas 80 procent av skräpet i havet komma från land.
"Fler behöver göra mer och därför är Skräpplockardagarna ovärderliga. När individer inser att även de kan bidra med något som ger snabbt och synbart resultat genom att plocka skräp, då tar vi steg mot en bättre och renare värld", säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent.

Varje vecka Ploggar British Junior-skolan med en årskurs. Ploggas grundare Erik Ahlström har varit på plats.
"Känslan av att se så många barn och unga göra något snabbt, enkelt och värdefullt för dem själva och för naturen går knappt att beskriva, säger Erik Ahlström. För att uppnå en attitydförändring krävs upprepning. Därför lanserade vi nyligen #ploggatisdag för att få vanan att regelbundet kombinera motion med miljönytta", fortsätter han.

Tid och plats för Ploggning:
Press välkomnas delta när åk 4 Ploggar den 27/4 kl 08:30 med start från skolans parkering, Skogsvaktarvägen 8, Eskilstuna.

Kontakt:
Erika Holmgren, lärare - British Junior, Eskilstuna.

+46 704 38 84 25
eholmgren@britishjunior.se
https://britishschools.se/british-junior/

Erik Ahlström, grundare Plogga
+ 46 705 18 52 74
erik@plogga.se
http://www.plogga.se

Mer information om Skräpplockardagarna: www.hsr.se/skrapplockardagarna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent och Acamp lanserar ”Clean Camping”21.6.2021 13:33:02 CEST | Pressmeddelande

Försäljningen av husbilar har skjutit i höjden under de senaste två åren och stora campingplatser rapporterar om högt bokningstryck redan innan säsongen har börjat på riktigt. Förra året larmades det från flera håll i landet om en ökad mängd nedskräpning till följd av att fler valde att turista i naturen. Därför lanserar Acamp och Håll Sverige Rent nu initiativet Clean Camping för att förebygga nedskräpning i naturnära områden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum