Linköpings kommun

Barn spanar på matsvinnet

Dela

Den 13 april samlas delar av Linköpings miljöspanare på Fenomenmagasinet i Gamla Linköping. Under läsåret har Miljöspanarna fokuserat på Hållbar konsumtion och arbetat med uppdraget ”Spana på matsvinnet”. Den här dagen är det Ekosystem och biologisk mångfald som är i fokus. Välkommen att träffa årets miljöspanare!

Tid: Fredagen den 13 april klockan 09:00 -12.00 (Tid att mingla med miljöspanare, testa på alla spännande aktivitetsstationer m.m)
Plats: Fenomenmagasiet Gamla Linköping

Miljöspanare är ett projekt för barn och ungdomar i Linköping i förskoleålder upp till årkurs sex. I projektet får barnen och ungdomarna på ett lekfullt och kreativt sätt arbeta med miljöfrågor. I år ingår omkring 1000 barn i nätverket.

Årets uppdrag heter "Spana på matsvinnet!" Uppdraget har tagits fram i samarbete mellan Tekniska verkens 5-årsfirande av Gröna påsen, Utbildningskontoret och Hållbarhets- och miljökommunikationskontoret. Uppdraget har ställt frågor som: vilka är det som slänger mat? Var försvinner den mesta maten? Vilka effekter får matsvinn på naturen, ekonomin och på människor? Vad händer med gröna påsen som vi slänger matsvinnet i? Hur kan vi påverka matsvinnet? Och genom att ställa dessa frågor kan vi tillsammans minska matsvinnet och skapa ett medvetande kring en hållbar konsumtion och produktion.

– Det är fantastiskt roligt att så många deltagare varit engagerade i projektet, det är ett viktigt ämne som verkligen berör. Årets Miljöspanaruppdrag har förhoppningsvis utbildat många ambassadörer för att minska matsvinnet, säger Linda Genander, kommunikatör för hushållsavfallstjänster på Tekniska verken.

Barnen jobbar under en termin med utvalda miljöfrågor som de sedan redovisar på roliga och kreativa sätt, i år kommer uppdragen att finnas utställda hos Fenomenmagasinet samt redovisas på Tekniska verkens hemsida. Uppdragen ska vara angelägna och kännas på riktigt!

För mer information kontakta projektledare Ann-Sofi Johansson, Linköpings kommun, telefon: 013-20 76 44 eller e-post: Ann-Sofi.Johansson@linkoping.seJohan Borg, avdelningschef hushållsavfallstjänster, Tekniska verken i Linköping, telefon: 013-20 81 19, e-post: johan.borg@tekniskaverken.se eller Linda Genander, kommunikatör hushållsavfallstjänster, Tekniska verken i Linköping, telefon 013-20 91 63, e-post: linda.genander@tekniskaverken.se

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum