Barncancerfonden

Barncancerfonden får stöd av Kristallen-galan

16.6.2016 10:05 | Barncancerfonden

Dela

Det svenska TV-priset Kristallen och den sändande kanalen Kanal 5 (Discovery Networks Swedens) kommer i år att stödja Barncancerfonden. Discovery Networks Sweden har ett övergripande samarbete med Barncancerfonden sedan våren 2015. Vid den direktsända galan, där TV-årets bästa program och personligheter hyllas, kommer intäkterna från tittarnas omröstningar att tillfalla Barncancerfonden.

Kristallen är det mest prestigefyllda TV-priset i landet och har delats ut sedan 2005 i syfte att ge Sverige en motsvarighet till det amerikanska Emmy-priset.

Samarbetet med Barncancerfonden vid årets gala innebär bl. a. att telefonintäkterna i de fyra publika röstningarna under Kristallens galasändning den 4 september kommer att tillfalla Barncancerfonden. 

– Vårt stora, direktsända underhållningsprogram får nu en annan och djupare mening. Att den svenska TV-industrin på detta vis - samtidigt i en glittrande gala där årets bästa prestationer ska hyllas - kan få hjälpa till i Barncancerfondens oerhört viktiga arbete känns angeläget för oss, säger Svante Stockselius, ordförande för Kristallen.

– Vi är tacksamma att få Kristallens hjälp med att samla in pengar till livsviktig forskning. Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Därför är det angeläget att forska vidare för att kunna utveckla vården och hitta nya behandlingsmetoder. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer, berättar Linus Almqvist, chef för Kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

Årets Kristallen-gala direktsänds i Kanal 5 från Stockholmsmässan söndagen den 4 september kl. 20.00. De fyra kategorier som avgörs av TV-tittarna genom telefonröster är Årets program, Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare samt Årets sport-tv profil.Intäkterna från telefonomröstningen tillfaller Barncancerfonden.

För mer information, vänligen kontakta:
Svante Stockselius, Kristallen
Telefon: 070-886 48 30

Linus Almqvist, Barncancerfonden
Telefon: 070-390 00 55 

Kontakter

Om

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i närmare 35 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

Följ Barncancerfonden

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Barncancerfonden