Svenska kyrkan

Barnen i fokus under julkampanj

Dela

På söndag, den första advent, startar Svenska kyrkans årliga julkampanj med temat Låt fler barn få fylla fem. Var femte sekund dör ett barn som inte hunnit fylla fem år. Målet är att samla in 42 miljoner kronor till insatser för att minska barnadödlighet.

Sisipho Sakawula är tre år och bor i ett av Kapstadens fattigaste områden. Foto: Eric Miller /IKON

Julkampanjen pågår mellan första advent (29/11) och trettondedag jul (6/1) och engagerar tusentals frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar med att sprida information och samla in pengar till människor som lever i utsatthet.

– I år kommer julkampanjens budskap Låt fler få fylla fem höras och synas i såväl kyrkor som på biografer och på sociala medier. Det känns fantastiskt att vi når ut till så många människor. Jag hoppas att de som hör budskapet vill vara med och bidra, så att fler barn kan få växa upp i trygghet. Genom kyrkans nätverk når vi de barn som står utan skyddsnät och som behöver oss, säger Susanna Olivin, projektledare för julkampanjen.

Kontakta gärna den lokala församlingen för att få information om aktiviteter under julkampanjen. Sök församling på www.svenskakyrkan.se/sokforsamling

#5för5

Under julkampanjen kommer vi samla bilder på instagram, facebook och twitter där människor gör high five och taggar med ‪#‎5för5. För varje bild skänker ett företag fem kronor. Ju fler high fives, desto mer pengar till arbetet för alla barns rätt till ett tryggt liv.

Julkalenderblogg

Under julkampanjen kan du öppna ”dagens lucka” i kampanjens julkalenderblogg. Bloggarna är personliga upplevelser som olika människor inom Svenska kyrkans internationella verksamhet delar med sig av. Ärkebiskop Antje Jackelén inleder bloggen på första advent.

Alternativa julklappar

Inför jul finns också möjligheten att köpa julklappar i gåvoshoppen som förändrar världen.

Kyrkans roll

Svenska kyrkans internationella arbete verkar för en rättvisare värld genom att återställa utsatta människors hopp om förändring, en meningsfull vardag och en trygg tillvaro.

Kontakt

Susanna Olivin, projektledare för julkampanjen, 070-306 96 18

 

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

Kyrkomötet beslutade ta fram nationell klimatstrategi21.11.2018 14:07Pressmeddelande

2018 års kyrkomöte har just avslutats efter tre dagars debatt- och beslutssession. Sista dagen har ledamöterna bland annat beslutat att former för ett nationellt program för klimatstrategi ska arbetas fram. Kyrkomötet beslutade också att se över vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas nationellt för att förebygga sexuella övergrepp och trakasserier, samt att 2019 års tematiska kyrkomöte ska ha temat Undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum