Sigtuna kommun

Barnens bidrag blev ball badbassäng

Dela

Bada, bubbla, basta – och beskåda barnens begåvade bidrag. På fredag 25 januari öppnar Sigtuna Fritidscenter efter en omfattande renovering, där några av kommunens lågstadieelever varit med och skapat utformningen på barnpoolen. Det är också de som kommer att klippa invigningsbandet.

Lars Björling (SFS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden kommer att hålla invigningstalet. Han säger:
- Det är mycket glädjande att våra invånare nu åter får tillgång till simhallen i Sigtuna fritidscenter. Den ikoniska byggnaden från 1937, ritad av den kände arkitekten John Åkerlund, har renoverats från topp till tå med modern teknik och smakfull inredning. Den gamla bassängen är helt borttagen och en ny har gjutits på dess plats och elever från S:t Pers skola har deltagit i utformningen av den nya barnbassängen. Det här blir ett lyft för kropp och själ.

Det var i mars 2017 som simhallen i Sigtuna fritidscenter stängdes på grund av säkerhetsskäl, då den bärande konstruktionen hade stora brister.
När planeringen av en renovering skulle påbörjas tyckte bad- och simhallschef Tapani Röyttä att det kunde vara en bra idé att låta den nya barnpoolen designas av just barnen själva.
- Jag fick kontakt med en av lärarna på S:t Pers skola i Sigtuna, Annette Åhman, och hon var helt med på noterna. Hennes elever, som då gick i klass 1A, fick höra en saga om Sigtunas historia och sedan fick de i uppdrag att rita varsin teckning. Vi samlade in teckningarna och så valde jag och arkitekten ut några av de saker som barnen ritat. Det blev en runsten, en borgruin och en silverskatt. Vi fick även med en grön kulle som av någon outgrundlig anledning fanns med på flertalet av teckningarna, berättar Tapani Röyttä.

Eleverna, som nu går i klass 3A, var de första att få komma och provbada.
På fredag, 25 januari, är det fritt fram för alla att testa bassäng, barnpool, bubbelpool och bastu i det nyrenoverade Sigtuna fritidscenter. Teckningarna som eleverna ritade som inspiration till barnpoolen har ramats in och kommer att finnas att beskåda.
Det är fri entré hela dagen, från klockan 14.00-21.30.
Bandet klipps klockan 14.30.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Helle Nyman
Politisk samordnare Sigtuna kommun
08-591 260 26
helle.nyman@sigtuna.se

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

Inför ett modernt krig - så förbereder sig Sigtuna kommun7.8.2019 09:56:01 CESTPressmeddelande

Tänk dig att du plötsligt inte har tillgång till vare sig elektricitet eller vatten. Att du inte har möjlighet att ta dig någonstans på grund av kaos i trafiken. Att du inte kommer åt någon typ av information kring vad som händer. Vad gör du? Tove Lundlycke, säkerhetsstrateg i Sigtuna kommun, har bland annat som fokus att informera och förbereda organisationen och invånarna på olika krisscenarion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum