Umeå kommun

Barnens idéer blir nu verklighet

Dela

Inbjudan till media. Torsdag den 1 september kl 12 är det invigning av barnens skulpturer på Kvarnluden.

Den fanns endast en utgångpunkt, det var rörlighet. Utifrån det har barnen fått tänka fritt vad de skulle vilja se på platsen, tre av dessa idéer har nu blivit verklighet.

- Vi fick in en mängd fina idéer. Vi fick sedan sålla fram några som var genomförbara, som passar platsen och som tillsammans kan checka av flera av barnens önskemål berättar Axel Thorén, landskapsarkitekt på Gator och parker Umeå kommun.

Skulpturerna är en konstnärlig gestaltning av barnens idéer.

- Skulpturerna som skapats är av barn för barn. Ambitionen har varit att vara trogen känslan i barnens skisser, att kärnan eller essensen fått följa med i den slutliga gestaltningen. Formerna är inte entydiga utan öppna för att kunna bli till många olika saker i barnens lek, säger Linnéa Therese Dimitriou, konstnär som arbetat med projektet på uppdrag av Gator och parker.

Lena Karlsson Engman, ordförande i tekniska nämnden, kommer att klippa invigningsbandet och förklara parken invigd. Sedan kommer ettorna från Böleängsskolan att få leka i parken som de har varit med och utformat.

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum