Umeå kommun

Barnens Littfest lockade många barn

Dela

I söndags var det så dags för Vävens första temadag för i år. På schemat stod Barnens Littfest – en litteraturfestival helt och hållet för barn. Dörrarna öppnades klockan 10.00 och det dröjde inte länge förrän Väven myllrade av energiska barn.

Dinosar och mumintroll, molnskådare och garnapor, rysliga rysare och sagor på arabiska var bara några av programpunkterna som dagen bjöd på.

- Underbart att se Umeås barn inta Väven och göra det till sitt! Säger Eva Gustafsson, en av projektledarna för Barnens Littfest.

Eva får medhåll av kollegan Cecilia Flodström som konstaterar att det nog finns ett behov av en mötesplats med barnboken, och framförallt barnen, i centrum.

- Vi gick in i det här med ambitionen att skapa en festival som tar både barnen och bokkonsten på allvar, och det tycker vi att vi har lyckats med säger Cecilia Flodström, programproducent på Umeå Stadsbibliotek.

Under dagen erbjöds även ett stort urval av workshops där besökarna kunde skapa tillsammans med författare och konstnärer, något som verkar ha varit ett vinnande koncept. Aktiviteterna har varit fullsatta av kreativa barn som gjort allt från serieskapande till bokverkstad och molnskådning.

Det har varit en intensiv resa från idé till genomfört arrangemang med Barnens Littfest, men med facit i hand så gick det över förväntan. På frågan om hur de summerar dagen konstaterar Eva Gustafsson:

- Vilken premiär! Det här känns som den självklara starten på en ny och långlivad tradition.

Kontakt:

Eva Gustafsson
Vik. Kulturkonsulent Barnkulturprogram

090-16 33 92
eva.gustafsson@umea.se

Cecilia Flodström
Programproducent Umeå Stadsbibliotek

070-330 32 46
Cecilia.flodstrom@umea.se

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Fina siffror för Umeå kommun i SKL:s öppna jämförelse ”Planläggning och tidsåtgång 2018”11.12.2018 13:28Pressmeddelande

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) publicerar nu för andra gången öppna jämförelser inom detaljplaneområdet. Jämförelsen visar att Umeå kommun ligger bra till inom flera av de olika delar som SKL tittar på. Bland annat är det bara tre kommuner (Stockholm, Malmö och Göteborg) som antagit fler detaljplaner under 2016-2017. Även när det gäller handläggningstid och andel överklagade planer står sig Umeå kommuns resultat starkt i jämförelsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum