Umeå kommun

Barnens Littfest ställs in

Dela

Under onsdagen har regeringen meddelat att större evenemang kommer att stoppas för att begränsa coronavirusets spridning. Beslutet innebär att kulturförvaltningens evenemang Barnens Littfest, söndag den 15 mars kommer att ställas in.

Baserat på Barnens Littfest 2018 och 2019 samt den ökande populariteten för evenemanget så har arrangören räknat med ett besöksantal på över 5000 personer under söndagen.

Det gör dessvärre att evenemanget passerar gränsen för tillåtet antal besökare utifrån regeringens beslut.

- Vi är såklart väldigt ledsna över att behöva ställa in Barnens Littfest, det är ett evenemang som vi och många med oss har sett framemot. Vi följer givetvis regeringens beslut, säger Elin Hellrönn, programchef för kulturförvaltningen.

Väven är mitt i vårens mest hektiska period med flera större evenemang på gång i mars och april. Huruvida andra större evenemang kommer att kunna genomföras som planerat är en fråga som inte kan besvaras i dagsläget.

-  Vävenscenen har en maxkapacitet på 400 platser för sittande publik, i enlighet med regeringens beslut så kommer vi därför inte att ställa in några arrangemang utöver Barnens Littfest. Däremot är Vävenscenen en gästspelsscen så vi för en dialog med berörda arrangörer om de vill fortsätta genomföra sina arrangemang som vanligt. Refused och Miss Li berörs dock på ett annat sätt då det har en stående publik med fler än 500 sålda biljetter men även där för vi en dialog med arrangörerna säger Elin Hellrönn.

Elin Hellrönn avslutar med att rekommendera fundersamma besökare att gå in på vaven.se för att hålla sig uppdaterade. Där publiceras aktuell information om vad som gäller med tanke på coronaviruset och hur det påverkar arrangemang och aktiviteter i Väven.

Kontakt

Elin Hellrönn
Programchef Kultur

090 16 33 06
070 277 83 39
elin.hellronn@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum