Stiftelsen Skansen

Barnens scensommar

Dela

Scenerna på Skansen är inte bara för vuxna, barnens program tar också plats bland jazzkvällar, livekonserter och allsång på Skansen. I sommar inleds barnens scensommar med Peter och vargen i Radiosymfonikernas tolkning den 16 juni, Babblarna - första musikalen ges 17 juni och 26 augusti och Barnens allsång startar söndag 1 juli på Sollidenscenen. Lill-Skansenteatern ger fyra föreställningar per dag på Lill-Skansens lilla amfiteater och barn visar sång- och danslekar på Tingsvallenscenen på söndagar.

Rubrik *
Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Rubrik * Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte

Peter och vargen
Lördag den 16 juni framför Sveriges Radios Symfoniorkester musiksaga Peter och vargen av Sergej Prokofjev (1891 - 1953) kl 13.00 och 14.00. Berättare är Nassim Al Fakir och dirigent Anna-Maria Helsing.Berättelsen om Peter och vargen är ursprungligen en folksaga om den unge Peter som av misstag släpper ut en anka från sin farfars gård. Ankan blir uppäten av vargen och jägarna vill skjuta den, men Peter hindrar dem och den förs i stället till en djurpark.

Babblarna
Söndagarna den 17 juni och 26 augusti kl 14.00 är det dags för Babblarna som musikal – en historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Barnens allsång
Barnens Allsång har premiär den första juli. Sen är det full fart varje söndag med Ayla Kabaca, Daniel & Yankho, en aktuell gästartist, Krumelurorkestern, barnkören Spektrum under ledning av Marie Bejstam och unga dansare från Lasse Kühlers dansskola. Gäster i årets omgång av Barnens allsång är Daniel Norberg 1 juli, Chris Kläfford 8 juli, Mendez 15 juli, Sean Banan 22 juli, Sigrid Bernson 29 juli, Wiktoria 5 augusti, Renaida 12 augusti och Kamferdrops på säsongsavslutningen 19 augusti.

Lill-Skansenteatern
Varje dag ger Lill-Skansenteatern ”picknick-teater”11.00, 12.00, 14.00 och 15.00. Picknickteater ärl en interaktiv teaterform där publiken får vara med på scen. Allt är välrepeterat och inarbetat, utom just publikens reaktioner och förslag. Barnens lust att berätta, fantisera och leka är kryddan i Lill-Skansenteaterns föreställningar, som alltid utgår från publikens vilja att vara delaktiga ”på golvet”. Föreställningarna är nyskrivna för Lill-Skansenteatern och innehåller genomgående nyskriven musik. 

Sång- och danslek
På Tingsvallenscenen visas olika sång- och danslekar söndagar kl 15.30 - 16.00 i sommar. Publiken får veta mer om hur de uppstått och formats genom åren. Många lekar speglar tiden i slutet av 1800-talet. Då var det framför allt ungdomar som ägnade sig åt härmlekar och friarlekar som kunde användas som förevändning att komma nära någon man ville lära känna bättre. De sång-och danslekar som finns kvar idag är gamla lekar som fått nytt innehåll i mötet med samtiden. De finns i olika varianter i olika landsdelar och länder.

Bilder

Rubrik *
Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Rubrik * Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild
Babblarna Foto: Anja Callius
Babblarna Foto: Anja Callius
Ladda ned bild
Barn i sång- och danslek. Children folk dancers. Foto: Anna Yu
Barn i sång- och danslek. Children folk dancers. Foto: Anna Yu
Ladda ned bild
Lill-Skansenteatern - något farligt på marken Foto: Cecilia Törnqvist
Lill-Skansenteatern - något farligt på marken Foto: Cecilia Törnqvist
Ladda ned bild
Lill-Skansenteatern. Foto: Maria Johansson
Lill-Skansenteatern. Foto: Maria Johansson
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Snart är det klart - invigning för kunskapscentret Baltic Sea Science Center 11 april12.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

Nu är huset på plats, utställningarna på väg upp och blandningen av sött och salt i akvarierna utprovad. Laxarna, torskarna och simporna har flyttat in i det stora akvariet och väntar på sällskap från ålar, braxen, sill och flera andra arter. En liten smörbult får vara sambo med två ungålar ett tag tills de alla tre växt till sig och kan samsas med de vuxna djuren. Kunskapscentret Baltic Sea Science Center på Skansen är på väg att bli klart. Invigningsdatum är satt till den 11 april.

Elbilstaxi prioriteras på Djurgården31.1.2019 06:00:00Pressmeddelande

Ungefär 15 miljoner människor besöker Djurgården årligen, vilket är fler än kinesiska muren. För aktörerna på Djurgården är det viktigt att alla kan ta sig hit på ett hållbart sätt. Många av dem väljer redan idag miljövänliga alternativ som spårvagn eller cykel, men en del tar också taxi. Nu inleder Kungliga Djurgården ett samarbete med föreningen Nollzon för att öka andelen eltaxibilar på Djurgården.

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21:39Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum