Stiftelsen Skansen

Barnens scensommar

Dela

Scenerna på Skansen är inte bara för vuxna, barnens program tar också plats bland jazzkvällar, livekonserter och allsång på Skansen. I sommar inleds barnens scensommar med Peter och vargen i Radiosymfonikernas tolkning den 16 juni, Babblarna - första musikalen ges 17 juni och 26 augusti och Barnens allsång startar söndag 1 juli på Sollidenscenen. Lill-Skansenteatern ger fyra föreställningar per dag på Lill-Skansens lilla amfiteater och barn visar sång- och danslekar på Tingsvallenscenen på söndagar.

Rubrik *
Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Rubrik * Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte

Peter och vargen
Lördag den 16 juni framför Sveriges Radios Symfoniorkester musiksaga Peter och vargen av Sergej Prokofjev (1891 - 1953) kl 13.00 och 14.00. Berättare är Nassim Al Fakir och dirigent Anna-Maria Helsing.Berättelsen om Peter och vargen är ursprungligen en folksaga om den unge Peter som av misstag släpper ut en anka från sin farfars gård. Ankan blir uppäten av vargen och jägarna vill skjuta den, men Peter hindrar dem och den förs i stället till en djurpark.

Babblarna
Söndagarna den 17 juni och 26 augusti kl 14.00 är det dags för Babblarna som musikal – en historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Barnens allsång
Barnens Allsång har premiär den första juli. Sen är det full fart varje söndag med Ayla Kabaca, Daniel & Yankho, en aktuell gästartist, Krumelurorkestern, barnkören Spektrum under ledning av Marie Bejstam och unga dansare från Lasse Kühlers dansskola. Gäster i årets omgång av Barnens allsång är Daniel Norberg 1 juli, Chris Kläfford 8 juli, Mendez 15 juli, Sean Banan 22 juli, Sigrid Bernson 29 juli, Wiktoria 5 augusti, Renaida 12 augusti och Kamferdrops på säsongsavslutningen 19 augusti.

Lill-Skansenteatern
Varje dag ger Lill-Skansenteatern ”picknick-teater”11.00, 12.00, 14.00 och 15.00. Picknickteater ärl en interaktiv teaterform där publiken får vara med på scen. Allt är välrepeterat och inarbetat, utom just publikens reaktioner och förslag. Barnens lust att berätta, fantisera och leka är kryddan i Lill-Skansenteaterns föreställningar, som alltid utgår från publikens vilja att vara delaktiga ”på golvet”. Föreställningarna är nyskrivna för Lill-Skansenteatern och innehåller genomgående nyskriven musik. 

Sång- och danslek
På Tingsvallenscenen visas olika sång- och danslekar söndagar kl 15.30 - 16.00 i sommar. Publiken får veta mer om hur de uppstått och formats genom åren. Många lekar speglar tiden i slutet av 1800-talet. Då var det framför allt ungdomar som ägnade sig åt härmlekar och friarlekar som kunde användas som förevändning att komma nära någon man ville lära känna bättre. De sång-och danslekar som finns kvar idag är gamla lekar som fått nytt innehåll i mötet med samtiden. De finns i olika varianter i olika landsdelar och länder.

Bilder

Rubrik *
Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Rubrik * Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild
Babblarna Foto: Anja Callius
Babblarna Foto: Anja Callius
Ladda ned bild
Barn i sång- och danslek. Children folk dancers. Foto: Anna Yu
Barn i sång- och danslek. Children folk dancers. Foto: Anna Yu
Ladda ned bild
Lill-Skansenteatern - något farligt på marken Foto: Cecilia Törnqvist
Lill-Skansenteatern - något farligt på marken Foto: Cecilia Törnqvist
Ladda ned bild
Lill-Skansenteatern. Foto: Maria Johansson
Lill-Skansenteatern. Foto: Maria Johansson
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansen stänger sina entréer – för första gången på 129 år20.11.2020 08:25:00 CETPressmeddelande

Nästa fredag stänger Skansen entréerna och Jul på Skansen ställs in. Med anledning av statsminister Stefan Löfvens pressträff och tydliga budskap tidigare i veckan, ”Ställ in”, ser Skansen ingen annan möjlighet än att stänga ner verksamheten helt och hållet. Detta för att ta ansvar i enlighet med de nya riktlinjerna där alla personer uppmanas att ta eget ansvar och inte träffa fler än åtta personer, inom familjen.

Nytt samarbete möjliggör för elever att besöka Skansen i höst – Sveriges största utomhusklassrum4.9.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Skansens gedigna skolprogram har länge varit ett uppskattat inslag för Stockholms skolelever. Rundvandringarna i Sveriges största utomhusmuseum ger en unik utbildning i det svenska djur- och kulturarvet. För att elever på ett tryggt sätt under hösten ska kunna ta del av visningarna, och åka till Skansen utan att belasta kollektivtrafiken erbjuder Skansen och EkmanBuss Flexibussitet nu visningar med egen busstransport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum