Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Barnfestival i ”Enhörningarnas trädgård”

Dela

Den 25 maj, i samband med Västerås barnfestival, bjuder Svenska kyrkan i vanlig ordning på en massa skoj. Även i år sker aktiviteterna i Domprostgårdens trädgård – nu med temat enhörningar.

Hoppa bana med enhörning, träffa hornet och gissa bajset är några av de lekar som barn i alla åldrar kan prova på. Och den riktigt vetgirige har tillfälle att träffa Professor Vidfare (Lajvverkstaden) som håller lektioner i Enhörningskunskap.

- Enhörningar är mystiska, vackra och finns i flera legender. Visste du t ex att deras hovar är hjärtformade? Nu har du chansen att lära dig ännu mer om dem, berättar Ingela Welén, pedagog i Västerås domkyrka.

Den som sett fram emot den traditionella åsneridning och fiskdamm behöver inte bli besviken. Även kaninen står beredd att bli klappad och hönorna är på plats i Domprostgårdens trädgård.

I Västerås domkyrka händer det också grejer! Kl 12 bjuds på orgelkonsert och på repertoaren står bl a musik från Star Wars och Sagan om ringen.

Kl 13-16 finns också möjlighet till drop in-dop. Anmälan sker på plats och innan har man ett kort samtal med prästen. Efteråt bjuds den nydöpte på fika, dvs tårtbit och nåt att dricka. Fikar gör man på Café Malin, straxt intill domkyrkan. Släkt och vänner fikar tårtbit & dricka för halva priset.  

- Enhörningar, pampig musik, åsnor, hönor och drop in. Det här blir en dag att uppleva och minnas för många -  i alla åldrar, säger Ingela.

 

Program 25 maj 2019

”Enhörningarnas trädgård” - Domprostgårdens trädgård - V. Kyrkogatan 3
Kl 10-16 Rid bana med enhörning (käpphäst), pyssla din egna enhörning (ställs in vid regn), gissa bajset, träffa hornet (kastlek med hästsko), fiskedamm, klappa kaninen och titta på hönorna, tipspromenad

Kl 11, 13, 14 Professor Vidfare (Lajvverkstaden) håller lektioner i Enhörningskunskap

Kl 11-12
och 13-15 Åsneridning 

Aktiviteterna är kostnadsfria

VÄSTERÅS DOMKYRKA

Kl 12 Orgelmatiné Kort orgelkonsert med musik ur bland annat ”Sagan om ringen” och ”Star Wars”. Med Johannes Skoog.

Kl 13-16 Drop in-dop  Anmälan sker på plats. Kyrkan ordnar med både präst och musik. Innan dopet har man ett kort dopsamtal. Medtag legitimation för den som ska döpas/samtliga vårdnadshavare. Den nydöpte bjuds efteråt på fika på Café Malin (se nedan).

Kl 13-16 Drop in-vigsel Medtag legitimation, ring/ringar och giltigt intyg om hindersprövning. De vigda, inklusive eventuella barn, bjuds efteråt på fika på Café Malin (se nedan).

Kaffe & tårtbit på Café Malin Efter dopet/vigseln bjuds på fika på Café Malin. Gratis för den nydöpte/de nyvigda.
Gratis för medföljande barn upp till 18 år. Rabatterat pris med 50 % för övriga i dop-/vigselsällskapet. Avser specialmeny för dagen: Kaffe/te/saft + tårtbit (Med rabatt: 36,50 kr). (Ordinarie utbud omfattas inte av erbjudandet.) 

För mer information: Ingela Welén, 021-81 46 24, ingela.welen@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum