Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Barnfestivalen & Västerås domkyrka

Dela

Lördag 26 maj, i samband med Västerås barnfestival, fixar Svenska kyrkan Västerås en massa kul för barn. I år äger utomhusaktiviteterna rum i Domprostgårdens trädgård.

Varje år bullar Svenska kyrkan upp med en rad roligheter under barnfestivalen, men i år blir det lite annorlunda. Eftersom det bl a finns en del vägarbeten utanför domkyrkan flyttas utomhusaktiviteterna, och denna dag öppnas istället Domprostgårdens trädgård.

Här kan den som vill kan prova på åsneridning med åsnorna Pepita och Peppino. 
- Extra roligt med just åsnor tycker vi, dels eftersom åsneridning inte är så vanligt men också för att ”åsnan” har en så betydande roll i flertalet bibelberättelser, säger Johan Sköld, en av de präster som finns på plats under dagen.

Mitt på dagen behöver åsnorna vila en stund. Då kan man prova fiskelyckan i fiskdammen och gå på tipspromenad. Den som vill kan även hoppa i ”Tro, HOPP och kärleksBORGEN”. 
- Här är det viktigt att man samsas om platsen och ibland får man vänta en liten stund på sin tur, säger Johan.

Under förmiddagen finns även möjlighet att besöka domkyrkan och gå på upptäcktsfärd med ”spårhunden” - med hjälp av bok och ficklampa finns mycket att upptäcka. Boken får man dessutom behålla efteråt.
Förmiddagen och aktiviteterna i domkyrkan avslutas med en kort orgelkonsert kl 12, men festivalfirandet fortsätter i Domprostgårdens trädgård fram till kl 15.

Aktiviteter:
I Domprostgårdens trädgård – Västra Kyrkogatan 3
• Kl 10-15 Hoppborg, tipspromenad & fiskdamm, klappa kaninen och titta på hönorna 
• Kl 10-11 och 12-14 Åsneridning

I domkyrkan
• Kl 10-12 Gå på upptäcktsfärd med "spårhunden" 
• Kl 12 Orgelmatiné - Kurreludium och fugsvans med Johan Hammarström

Aktiviteterna är kostnadsfria.

Denna dag finns tyvärr ej möjlighet till drop in-dop i domkyrkan. Kommande drop in-datum hittar du på www.svenskakyrkan.se/vasteras/dop


För mer information:
 Johan Sköld, chef Västerås domkyrka, 021-81 46 14 johan.skold@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum