Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Barra Njie - Årets Stjärnskott i SBL Herr

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2020-2021. Idag delar vi ut priset Årets Stjärnskott - som går till Barra Njie, Fryshuset Basket!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2021), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Stjärnskott: Barra Njie, Fryshuset Basket

20-årige Barra Njie anslöt till Fryshuset Basket vid nyår, och visade direkt vilken tillgång han skulle bli för sin moderklubb. I sin debut mot Nässjö Basket 8 januari stod han för 13 poäng, 3 assists och 2 returer.

Av 17 spelade matcher startade han 12 och spelade 30.32 minuter per match. Med snitt på 17.8 poäng (4:e bäst i SBL) 6.2 returer, 4.9 assists (6:a i SBL) och 0.9 steals per match blev han snabbt en spelare som motståndarlagen var tvungna att ha koll på. 

Mot både Umeå BSKT (23 mars) och Nässjö (30 mars) gjorde Njie för 27 poäng, säsongshögsta. Mot BC Luleå den 26 mars blev det 13 assists - tredje högsta noteringen under hela SBL-säsongen.

Mot Köping den 13 april stod han för en "triple-double", 21 poäng, 16 returer och 10 assists.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Han kan ta sig förbi varenda försvarare i ligan och har visat en imponerade jämnhet. Fortsätt så och stora saker kommer att hända!"

Röstresultat Topp 5 - Årets Stjärnskott (procent av rösterna)
:
43,1% - Barra Njie, Fryshuset Basket
22,9% - Jonathan Arvidsson, BC Luleå
20,0% - David Höök, Nässjö Basket
5,9% - Ludvig Johansson, Borås Basket
5,7% - Daniel Johansson, Jämtland Basket

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 16 matcher eller fler (50%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Silvana Imam släpper ”Känslan” – Sveriges officiella låt till Basket-EM7.6.2021 08:06:29 CEST | Pressmeddelande

Lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher. Nu kommer ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I samband med släppet lanseras även en klädkollektion ihop med adidas där överskottet används till ett stipendium vars syfte blir att främja basket som inkluderande kraft. Låten släpps 14 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum