Svenska Basketbollförbundet

BASKET: Dags för Jr. NBA Finals i Stockholm och Göteborg!

Dela

Den 1 och 3 mars avgörs Jr NBA League i Stockholm och Göteborg, respektive. Det blir dagar fyllda med häftig slutspelsbasket, skills challenge, clinics med NBA-tränare och den förre NBA-spelare Bostjan ”BokI” Nachbar, som är på plats under finaldagarna.

Det är tredje året som Jr. NBA arrangeras i Sverige, och den här säsongen har det spelats matcher i Stockholm, Göteborg och Malmö. Och till finalspelen kan SBBF tillsammans med NBA stolt presentera att en av NBA:s ambassadörer besöker arrangemangen. Boštjan Nachbar har spelat 6 säsonger i NBA för Houston Rockets, New Orleans Pelicans, Oklahoma City Thunder och New Jersey Nets. Han har dessutom spelat i många storklubbar i Europa, bland annat för FC Barcelona. Boki som han även kallas har representerat Sloveniens landslag vid fyra EM slutspel och två VM. Boki kommer finnas på plats under finaldagarna och vara med på träning, svara på frågor och skriva autografer.

- Det nära samarbetet med NBA och möjligheten att få hit en av deras ambassadörer förgyller finalarrangemanget, säger Henrik Smedberg, ansvarig SBBF.

- Det märks verkligen att NBA satsar globalt, men inte bara genom att sprida sitt varumärke, de vill också hjälpa till att stärka basketens ställning och intresse både internationellt och på lokal nivå. Det att NBA är så närvarande, inte minst för barnen som får träffa, ställa frågor, ta bilder och autografer från en NBA spelare.

Förutom matcherna så kommer det under finaldagen anordnas Skills Challenge för alla som deltagit i Jr. NBA under säsongen, där deltagarna får testa sina basketkunskaper i en fartfylld ”hinderbana”. Dessutom håller Alex Sarama från NBA tillsammans med Bostjan Nachbar en träning för deltagarna, såklart också för alla som deltagit i Jr. NBA under året.

Jr. NBA League Finals (Stockholm)
Plats: Brännkyrkahallen, Tellusborgsvägen 10 Hägersten
Onsdag 28 februari: Åttondels- och kvartsfinaler
Torsdag 1 mars:
10:00 Eastern Conference Final (semi) och Western Conference Final (semi)
11.15 Skills Challenge
13:45 Match om tredje pris
12:15 Jr. NBA Clinic med Alex Sarama och Boštjan Nachbar
14:15 Final
15:15 Prisutdelning

Jr. NBA League Finals (Göteborg)
Plats: Valhalla Sporthall, Valhallagatan 3, Göteborg
Lördag 3 mars:
11:00 Eastern Conference Final (Göteborg)
12:00 Western Conference Final (Skåne)
13.00 Skills Challenge
14:00 Jr. NBA Clinic med Alex Sarama och Boštjan Nachbar
15:15 Match om tredje pris
16:15 Final
17:00 Prisutdelning

Om Jr. NBA Sweden:
The National Basketball Association (NBA) och Svenska Basketbollförbundet, SBBF, arrangerar tillsammans Jr. NBA Sweden Basketball League, en basketliga för ungdomar födda 2004-2005 (årskurs 6-7). Jr. NBA League konceptet har växt enormt under de senaste åren och finns nu i 16 europeiska länder. Jr. NBA Sweden Basketball League spelas i Stockholm och Göteborg och ha plats för 30 lag i respektive liga. Varje lag kommer att representera ett av de 30 lag som spelar i den amerikanska proffsligan NBA och kommer att få t-shirts med ”sitt” NBA-lag till sina matcher.


Precis som i NBA kommer lagen att bli indelade i två conferences (East och West) och sex divisions (grupper). Grundserien spelas i två omgångar. den första i oktober (höstlov) och den andra i december (jullov). Åtta lag från varje conference kvalificerar sig till slutspelet, som spelas på sportlovet.

Kontakt:
För mer information, kontakta Henrik Smedberg, 08-699 63 01, henrik.smedberg@basket.se

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet12.7.2019 11:55:20 CESTPressmeddelande

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum