Region Norrbotten

Bassäng på Björkskatan ska renoveras

Dela
Bassängen på Björkskatan har omfattande fuktskador och måste renoveras. Det innebär att patienter som bassängtränar får göra det i Råneå under nästa år.

Region Norrbottens utredning av bassängen visar att det finns fuktpåverkan i stora delar av lokalerna samt i närliggande lokaler. Det innebär att både bassäng och lokaler måste renoveras.

– Vi kommer att behöva stänga bassängen under hela nästa år eftersom åtgärderna är så omfattande, säger Mikael Wänstedt, fastighetschef inom Region Norrbotten.

Bassängen används för rehabilitering. Under tiden som den är stängd kommer bassängen i Råneå ha utökade öppettider så att fler kan bada där istället. Det går också att kontakta sin fysioterapeut som har möjlighet att boka tider för bad på Sunderbyn.

– Bassängträning är viktigt för några av våra patientgrupper, till exempel reumatiker. Det är olyckligt att vi behöver stänga bassängen hela året men fuktskadorna på lokalen ger oss tyvärr inget val, säger Camilla Brännström, verksamhetschef för hälsocentralerna i Luleå.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Wänstedt
Fastighetschef, Region Norrbotten
0920-28 41 85

Camilla Brännström
Verksamhetschef för hälsocentralerna i Luleå
0920-28 47 27

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum