Solna Stad

Bäst att bo 2016: Solna i toppen för fjärde året i rad

Dela

Solna är landets näst bästa storstadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus årliga ranking Bäst att bo, som presenterades på torsdagen den 12 maj. För fjärde året i rad placerar sig Solna i den absoluta toppen i Bäst att bo.

I år igen placeras Solna i toppen i tidningen Fokus årliga ranking Bäst att bo. Solna är den näst bästa storstadskommunen att bo i, i konkurrens med landets övriga 46 storstadskommuner. 

- Det är roligt att Solna för fjärde året i rad ligger i topp i Bäst att bo. I år igen är Solna dessutom nominerad till Årets Superkommun. Solnabor och medarbetare i staden kan sträcka på sig. Det här visar att vi gör rätt saker, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Solnas totalplacering genom åren – i konkurrens mellan Sveriges 290 kommuner

År Placering
2016  
2015 5
2014 2
2013 1
2012 22

Fakta om Bäst att bo

  • Bäst att bo består av en totalranking med Sveriges samtliga 290 kommuner och ranking i kategorierna storstad, stad, landsbygd och glesbygd.
  • Tidningen Fokus gör rankingen i samarbete med professor Charlotta Mellander med forskarkollegor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, och den baseras på ett index med 43 variabler.
  • Syftet med Bäst att bo är att lyfta fram exempel på kommuner som har lyckats, resonera om varför och undersöka villkoren för boende och regional utveckling i stort.
  • Fokus rankar landets kommuner i de olika kategorierna storstad, stad, landsbygd och glesbygd, plus en totalranking. Bäst att bo 2016 i kategorin storstad är Stockholm, som också är etta i totalrankingen.

Nyckelord

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum