Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Bästa kombon av vin & grön mat!

Dela

Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais är en av Sveriges tyngsta namn på den internationella vinscenen. I sin nya bok Vino vego visar han hur du på bästa sätt kombinerar vin och grön mat.

När Michel Jamais steg in i restaurangvärlden för 40 år sedan stod varken vegetariskt eller veganskt på menyerna – i dag är det ett måste för varje restaurang eller middagsbjudning. 

Trots detta är den vanligaste frågan Michel Jamais får just hur man ska kombinera det gröna köket med vin. Som kursledare på Restaurangakademien i Stockholm märkte Michel också att kreativiteten tröt när grönsaker var elevernas huvudsakliga ingrediens. Därför beslöt Michel Jamais sig för att sammanställa allt sitt kunnande i en bok. 

Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga. Recepten ger fantastiska grundkunskaper till att själv kunna experimentera med att smak- och doftdesigna andra maträtter. Det finns gott om tips på hur man kan byta ut råvaror, och vilka texturer och smaker som blir till spännande helheter.

Om Michel Jamais

Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais är ett av Sveriges tyngsta namn på den internationella vinscenen. Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och en av de främsta skribenterna i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon. Michel Jamais har skrivit många böcker om vin, sprit och mat. Tukan förlag har tidigare gett ut Livets vatten (2014), Vinet och maten (2015, 2017) och 101 saker du måste veta om vin (2018). 

Bilder

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum