Värmdö Kommun

Bästa omdömet någonsin för Värmdö i Svenskt Näringslivs företagarundersökning

Dela

Värmdö får ett högt sammanfattande omdöme i Svenskt Näringslivs årliga undersökning om det lokala företagsklimatet. En stor andel av företagen upplever att företagsklimatet i kommunen har blivit bättre på senare år och förbättringen gör att Värmdös företagsklimat får godkänt för första gången sedan 2010.

Rankingen, som offentliggörs i september, baseras bland annat på enkätsvar där företagare får ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service och tillämpningen av lagar och regler kommunen.

- Jag är mycket glad över att se att det strategiska arbetet med att förbättra företagsklimatet ger resultat. Vi har under de senaste åren arbetat målinriktat med ett tydligt fokus på att förbättra dialogen med företagen och service i samband med myndighetsutövningen, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det sammanfattande omdömet visar att företagarna upplever att dialogen och förståelsen för företagande ökat men också att arbetet måste fortsätta framöver.

- Kommunen arbetar idag inkluderande i näringslivsarbete med fokus på företagsservice, där vi styr vårt förändringsarbete systematiskt, medvetet och gemensamt. Detta har givit resultat vilket är mycket glädjande, säger Cecilia Lejon.

En företagares beslut om att växa, anställa eller avsluta sin verksamhet påverkas av företagets omgivning. Därför spelar det stor roll hur en kommun väljer att arbeta med det lokala företagsklimatet samt förbättringar med den lokala infrastrukturen. De största positiva förändringarna i regionen finns i Värmdö och Lidingö.

Om undersökningen

Syftet med Svenskt Näringslivs enkätundersökning är att låta företagare i var och en av Sveriges 290 kommuner ge sin bild av hur de tycker företagsklimatet i den egna kommunen är. Över 32 000 företagare i landets kommuner medverkade i årets undersökning. Enkätresultaten ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner som presenteras den 23 september.

Enkätresultat och annan information finns på Svenskt Näringslivs webbplats www.foretagsklimat.se

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum