Ticket

Bästa resmålen för en romantisk Alla hjärtans dag

Dela

Alla hjärtans dag, årets högtid för romantikern, står för dörren. Många firar sin käresta med blommor, choklad – eller en utlandsresa. Fler svenskar än tidigare väljer att fira alla hjärtans dag utomlands, och resebokningarna under alla hjärtans-helgen ökar med nästan 11 procent. Mest populärt är det att åka till någon av Europas storstäder, främst London, Paris eller Amsterdam, visar Tickets bokningsstatistik.

- Alla hjärtans dag är ju egentligen ingen svensk högtid och många kanske inte vill anamma den amerikanska stilen fullt ut, men ändå på något sätt fira. Att den infaller i mitten av februari, när vi har levt med mörker och kyla i flera månader och många längtar efter ett miljöombyte, gör att fler passar på att åka iväg på en romantisk weekendresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många av Europas vackra storstäder passar utmärkt till att fira Alla hjärtans dag tillsammans med sin partner. London, Paris och Amsterdam är de mest populära resmålen, som alla ligger på bekvämt avstånd för en långhelg. Paris är en av världens mest klassiska, romantiska destinationer, fullt av charmiga kvarter och mysiga brasserier, men även London och Amsterdam har mycket att erbjuda under en resa i kärlekens tecken.

De resmål som ökar mest under Alla hjärtans dag är dock härliga Barcelona och mysiga Dublin. En annan trend i år är att besöka någon av Östeuropas spännande storstäder. Tallinn, Warszawa och Belgrad är de mest populära östeuropeiska resmålen, som lockar fler och fler svenska besökare.

- Svenskarna är som många gånger konstaterats mycket reseintresserade, och många har både en eller flera gånger besökt Europas mest populära och välkända storstäder. Önskan om att upptäcka andra resmål ligger helt i linje med det ökande intresset för östra Europa. Tallinn, Warszawa och Belgrad är alla perfekta att upptäcka under en förlängd helg, säger Katarina Daniels.

Hit reser svenskarna under Alla hjärtans dag

  1. London (1)
  2. Paris (2)
  3. Amsterdam (3)
  4. Barcelona (9)
  5. Dublin (ny)
  6. Lissabon (6)
  7. Prag (7)
  8. Geneve (5)
  9. Zürich (ny)
  10. Rom (8)

För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Kraftigt ökande resebokningar sedan midsommar9.7.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Sommarens väder har bjudit på ostadiga prognoser, kyliga temperaturer och en hel del regn – långt ifrån fjolårets sol och värme. Detta har lett till en kraftig ökning av antalet resebokningar. Bara sedan midsommar ökar bokningarna med drygt 33 procent. Främst vill svenskarna till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa, enligt färsk statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum