Ticket

Bästa resmålen för en romantisk Alla hjärtans dag

Dela

Alla hjärtans dag, årets högtid för romantikern, står för dörren. Många firar sin käresta med blommor, choklad – eller en utlandsresa. Fler svenskar än tidigare väljer att fira alla hjärtans dag utomlands, och resebokningarna under alla hjärtans-helgen ökar med nästan 11 procent. Mest populärt är det att åka till någon av Europas storstäder, främst London, Paris eller Amsterdam, visar Tickets bokningsstatistik.

- Alla hjärtans dag är ju egentligen ingen svensk högtid och många kanske inte vill anamma den amerikanska stilen fullt ut, men ändå på något sätt fira. Att den infaller i mitten av februari, när vi har levt med mörker och kyla i flera månader och många längtar efter ett miljöombyte, gör att fler passar på att åka iväg på en romantisk weekendresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många av Europas vackra storstäder passar utmärkt till att fira Alla hjärtans dag tillsammans med sin partner. London, Paris och Amsterdam är de mest populära resmålen, som alla ligger på bekvämt avstånd för en långhelg. Paris är en av världens mest klassiska, romantiska destinationer, fullt av charmiga kvarter och mysiga brasserier, men även London och Amsterdam har mycket att erbjuda under en resa i kärlekens tecken.

De resmål som ökar mest under Alla hjärtans dag är dock härliga Barcelona och mysiga Dublin. En annan trend i år är att besöka någon av Östeuropas spännande storstäder. Tallinn, Warszawa och Belgrad är de mest populära östeuropeiska resmålen, som lockar fler och fler svenska besökare.

- Svenskarna är som många gånger konstaterats mycket reseintresserade, och många har både en eller flera gånger besökt Europas mest populära och välkända storstäder. Önskan om att upptäcka andra resmål ligger helt i linje med det ökande intresset för östra Europa. Tallinn, Warszawa och Belgrad är alla perfekta att upptäcka under en förlängd helg, säger Katarina Daniels.

Hit reser svenskarna under Alla hjärtans dag

  1. London (1)
  2. Paris (2)
  3. Amsterdam (3)
  4. Barcelona (9)
  5. Dublin (ny)
  6. Lissabon (6)
  7. Prag (7)
  8. Geneve (5)
  9. Zürich (ny)
  10. Rom (8)

För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Drygt hälften vill inte resa till länder vars politik de inte kan stötta4.4.2019 09:13:07 CESTPressmeddelande

55 procent av svenskarna känner vanligtvis till, eller tar reda på, ett påtänkt semesterlands politiska situation – och väljer att inte åka till de länder vars politik och ledning de inte kan stötta. Turkiet toppar listan över vilka länder som svenskarna vill undvika, följt av Nordkorea och Ryssland. Bokningsstatistiken pekar dock åt ett annat håll, och visar att upplevelsen och plånboken ofta spelar större roll än värderingarna när man väljer resmål till sommarresan. Detta visar Tickets Sifoundersökning och bokningsstatistik.

Prisnivå och valutakurs – dessa resmål ger mest resa för pengarna19.3.2019 07:45:00 CETPressmeddelande

Den svenska kronan har under det senaste året haft en negativ utveckling mot många av de större turistvalutorna, vilket har lett till att semesterresan riskerar att bli dyrare än tidigare. Men det finns många länder som ger mycket resa för pengarna. Turkiet och Island är exempel på resmål där det har blivit billigare att semestra under det senaste året, och Albanien, Egypten, Vietnam och Thailand ger mycket för pengarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum