Ticket

Bästa resmålen för en romantisk alla hjärtans dag

Dela
Alla hjärtans dag, årets högtid för romantikern, står för dörren. Blommor och choklad i all ära – men varför inte slå till på en utlandsresa med din käresta? Europa erbjuder en mängd städer i kärlekens tecken, där London och Paris toppar listan över de mest populära resorna över alla hjärtans dag, visar Tickets bokningsstatistik. Ticket guidar dig vart du finner mest romantik i Europa.
Paris
Paris

-               En utlandsresa i februari brukar locka de flesta – oavsett om du är en storfirare av alla hjärtans dag eller hellre föredrar hämtmat i soffan. Vi har haft en lång tid av kyla och mörker bakom oss, och har ett tag kvar framför oss, varför ett avbrott kan kännas frestande nu. Att tajma resan med alla hjärtans dag kan verkligen ge ett extra romantiskt strössel i en europeisk storstad, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många av Europas vackra storstäder passar utmärkt till att fira alla hjärtans dag tillsammans med någon man håller kär. London, Paris och Barcelona är de mest populära resmålen, som alla ligger på bekvämt avstånd för en långhelg. Paris är en av världens mest klassiska, romantiska destinationer, fylld av charmiga kvarter och mysiga brasserier. Även städer som London, Barcelona och Berlin har mycket att erbjuda i kärlekens tecken.

-               Går det att hitta en mer romantisk stad än Paris? Det är tveksamt. Njut av solnedgången från toppen av Montmartre, spatsera längs Saint-Martin-kanalen – eller se en klassisk film på Grand Action, en historisk fransk biograf i vintage-skrud. Bara att strosa runt i kvarteret Marais kan få vem som helst nykär, säger Sofia Eddelid.

New York tappar i popularitet från 1a till 8e plats jämfört med 2019, där vi nu i stället väljer mer närliggande destinationer. Barcelona, Rom och Berlin lockar inför Alla hjärtans dag, och tar stora kliv på topplistan.

-               Åker du till Barcelona, Rom eller Berlin behöver du inte kompromissa med din käresta och riskera smågnabb – här finns något för alla. Oavsett om det är historia, gastronomi, shopping eller nattliv som intresserar kommer ni båda bli nöjda, säger Sofia Eddelid.

Hit reser svenskarna under alla hjärtans dag

  1. London (1)
  2. Paris (2)
  3. Barcelona (6)
  4. Berlin (NY)
  5. Milano (10)
  6. Rom (8)
  7. New York (5)
  8. München (NY)
  9. Amsterdam (3)
  10. Zürich (7)

Källa: Ticket bokningsstatistik, avresor mellan 10/2-2023 – 19/2-2023. Siffra inom parentes är placering motsvarande period 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Om Ticket: Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

15 procent av svenskarna saknar en reskamrat - 4 skäl till att våga testa på ensamresande14.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Att ekonomi och omvärldshändelser påverkar svenskarnas resande 2023 är de flesta överens om. Men även andra faktorer i ens närhet påverkar resefrekvensen, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent uppger att de skulle resa mer 2023 om de hade haft någon annan att resa med, medan endast 5 procent föredrar att resa helt själva utan sällskap. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap hindrar en från att utforska världen.

Bubblarlistan: Vårens weekendstäder2.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Våren i Sverige kan vara lynnig – och vintern kan överraska oss långt fram i april. Att möta våren med en weekendresa till en storstad i Europa ger oftast större vårgaranti än på hemmaplan. Paris, London och Rom är klassiker som lockar vårtörstande svenskar. Men vilka resmål utanför topp-10-listan trendar mest? Ticket har tagit fram en lista på bubblare med de största ökningarna bland vårens weekendstäder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum