BranäsgruppenBranäsgruppen

Bästa snöläget på flera år på Vallåsen

Dela

Lagom till sportlovet så toppar Vallåsen listan för mest snö i backarna på snorapporten.se. Med ett snitt på 130 cm i snödjup är läget bättre än på många år och oavsett plus- eller minusgrader så finns det snö så att det räcker.

Det var länge sedan vi hade så här mycket snö i anläggningen. Det känns som att vi har fått tillbaka de senaste årens uteblivna vinter det här året. Vi får många frågor om vi kommer att ha öppet nu när det ser ut att bli plusgrader till veckan och med den mängd snö vi har så är det inga som helst problem, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

Sportlovsveckorna är här och vecka 8 är det södra Sveriges tur. Tajmingen är perfekt med tanke på de fina förhållanden som Vallåsen erbjuder åkarna just nu. Det positiva snöläget innebär dessutom att det ser ut att kunna bli en lång säsong.

Vi kommer utan problem kunna ha öppet t.o.m. vecka 10 som planerat. Om vintern fortsätter så intresset håller i sig så kan vi ha öppet över påsk. Men det beror mer på intresset från våra gäster än på vädret. Snön kommer att räcka som det ser ut nu.

Årets säsong har varit lyckad för skidanläggningen på Hallandsåsen, trots situationen med covid–19 som inneburit att flera åtgärder vidtagits för att säkerställa en trygg vistelse för gästerna. En av dessa åtgärder är ett maxtak för antalet besökare.

– Förutom att vi endast släpper ett begränsat antal liftkort till varje dag så innebär maxtaket att gästerna måste förboka liftkort och hyrutrustning på vår hemsida innan besöket. Det går alltså inte att åka hit och köpa på plats. Med de fina förhållandena som är just nu så säljs liftkorten snabbt och det gäller att vara ute i god tid för att inte riskera att det blir fullbokat.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum