Linköpings kommun

Bättre arbetsmarknad med nytt samverkansavtal

Dela

Linköping, Motala, Mjölby, Kinda och Åtvidaberg har kommit överens om ett nytt mellankommunalt samverkansavtal. Syftet är att stärka arbetsmarknaden.

Kommunrepresentanter från Linköping, Motala, Åtvidaberg, Kinda och Mjölby. Fr.v. Camilla Egberth, Kristina Edlund, Elisabet Edlund, Dag Segrell, Robert Bredberg, Tommy Johansson, Peter Ingesson och Joakim Kärnborg.

Kommunerna har kommit överens om ett fördjupat samarbete för att skapa en mer välfungerade arbetsmarknad. Kommunerna kommer också att ha en större samverkan kring specialisttjänster och infrastruktur.

– Det är positivt för Linköping att vi nu kommit överens om ett samverkansavtal mellan våra kommuner och min förhoppning är att vi kan lyfta varandra än mer i framtiden. Linköping är regionens tillväxtmotor men vi behöver lära av andras framgångar och dra nytta av andra växande kommuner i vår närhet, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköpings kommun.

– För oss är det viktigt att det går bra för Linköping. Går det bra för dem går det bra för oss mindre kommuner, säger Elisabet Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Åtvidabergs kommun.

– För medborgarna i våra kommuner är det viktigt att vi genom planering och samverkan kan underlätta att bo, arbeta och studera på olika platser. Alla kommuner är unika men kompletterar varandra, säger Camilla Egberth (S), kommunstyrelsens ordförande i Motala kommun.

– Vi främjar kompetensensförsörjningen i våra kommuner genom att man kan röra sig över kommungränserna. Linköpings nya resecentrum är viktigt i det sammanhanget, säger Dag Segrell, kommunchef i Mjölby kommun.

– Nästa generation bryr sig inte om gränser, så vi måste planera och bygga för dem, säger Tommy Johansson, kommunchef i Kinda kommun.

Kommunerna träffades den 2 december för att presentera avtalet. Det formella beslutet fattas i respektive kommunstyrelse under december månad.

För mer information kontakta kommunstyrelseordförande Kristina Edlund, telefon 072-240 07 40, Elisabet Edlund, telefon 070-762 08 05, Camilla Egberth, telefon 0141 22 50 01 eller kommunchef Tommy Johansson, telefon 070 -319 55 51, och Dag Segrell, telefon 070-548 30 38.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum