Järfälla Kommun

Bättre betyg för Järfällas niondeklassare

Dela

Skolresultaten har förbättrats i Järfälla, det visar Skolverkets nypublicerade siffror. Ökningen är genomgående på samtliga åtta högstadieskolor i kommunen.

Tallbohovskolan är en av grundskolorna där eleverna i årskurs 9 har höjt sina betyg.
Tallbohovskolan är en av grundskolorna där eleverna i årskurs 9 har höjt sina betyg.

Meritvärdet, som är en sammanräkning av betyg från kommunens elever i årskurs 9, stiger från 229,8 föregående år till 237,4 vilket är en ökning på över 3 procent. Skolverkets publicering bygger på statistik från Statistiska centralbyrån.

– Glädjande med de förbättrade siffrorna, det är våra skickliga lärares och rektorers gedigna arbetsinsatser som gör att våra elever presterar bättre i skolan. Varje elev är viktig och vi fortsätter arbetet för att alla ska nå både kunskapskraven och goda meritvärden, säger Barn- och ungdomsdirektör Minna Avrin.

Fler behöriga till gymnasiet

Precis som meritvärdet så ökar även andel elever i årskurs 9 som uppnått kunskapskraven till 78,2 (föregående år 74,8) samt andelen niondeklassare med gymnasiebehörighet till 88,8 (87,6).

– Självklart är jag glad över att våra elever lär sig mer och att fler blir behöriga till gymnasiet. Vi har gjort stora satsningar på fler lärare, högre lärarlöner och digitalisering i skolan. Samtidigt har vi långt kvar att gå innan vi kommit dit vi vill, att alla elever i Järfälla ska nå målen. Vi kommer att fortsätta satsa på skolan under resten av mandatperioden, säger Eva Ullberg (S), kommunalråd och ordförande för Barn- och ungdomsnämnden.

Mer information

Minna Avrin, barn- och ungdomsdirektör, minna.avrin@jarfalla.se, 08-580 290 65

Eva Ullberg, kommunalråd och ordf. barn- och ungdomsnämnden, eva.ullberg@jarfalla.se, 070-002 35 06

Nyckelord

Bilder

Tallbohovskolan är en av grundskolorna där eleverna i årskurs 9 har höjt sina betyg.
Tallbohovskolan är en av grundskolorna där eleverna i årskurs 9 har höjt sina betyg.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande23.3.2018 08:09Pressmeddelande

Kvalitetsprogrammet är framtaget för Barkarbystadens tredje etapp för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad. Tillsammans med den antagna detaljplanen för Barkarbystaden III ska kvalitetsprogrammet skapa bra förutsättningar för en stadsmiljö där människors behov och välbefinnande står i centrum. Programmet ska visa vägen för hur stadsdelens utformning kan bidra till ett resurseffektivt samhälle och innovation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum