Uppsala kommun

Bättre fungerande skolskjuts och färdtjänst

Dela

Skolskjuts, färdtjänst och daglig verksamhets transporter inom Uppsala kommun ska fungera bättre från och med måndag 9 september. Genom omfördelning av kvoter hos kommunens leverantörer ska fler bilar kunna köra och trafiken fungera bättre.

Kommunen har frågat samtliga leverantörer kring omfördelning av kvoter, och fått fram totalt 17 nya fordon som kan köra, varav sju bilar från kommunens största leverantör Trendtaxi. Vissa körs på heltid och andra på deltid. Det är en avsevärd förbättring mot hur det är just nu, och situationen ska därmed stabiliseras från och med måndag 9 september.

- Detta är givetvis under förutsättning att inget oplanerat inträffar, kommenterar Roger Lindström, områdeschef på Stadsbyggnadsförvaltningen.

I möjligaste mån kommer transporterna att samordnas så att de utnyttjas så effektivt som möjligt. 

När det gäller ersättning till de som drabbats ser kommunen nu över vilka möjligheter, skyldigheter och hinder som finns.

- Kommunen utreder möjligheten att ersätta utlägg. Som en del av den utredningen är vi tacksamma att få in underlag, för att sen återkomma till de drabbade hur det ska hanteras, säger Roger Lindström, områdeschef på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum