Trafikverket

Bättre möjlighet till vila i Strömsund

Dela

Trafikverket har färdigställt den nya rastplatsen på väg 45 i Strömsund. Det är den första av tre planerade rastplatser på väg 45 mellan Ytterhogdal och Hoting.

Trafikverket har byggt en ny rastplats i Strömsund, vid Näsviken, söder om Strömsundsbron. På den 29 mil långa sträckan behöver rastplatserna bli fler för att möta främst yrkestrafikens krav på kör- och vilotider. Tätare mellan rastplatserna ger fler möjligheter till stopp och raster.

– Vi vill att alla trafikanter ska kunna nå en rastplats inom 40-80 minuter. Vila och avkoppling är extra viktigt när man kör långt. Trötthet är en vanlig orsak till olyckor i trafiken. Den här rastplatsen ligger bra till, så jag hoppas och tror att den kommer att bli välanvänd, säger Kjell-Arne Blom, projektansvarig, Trafikverket.

Rastplatsen har ett naturskönt läge som erbjuder möjligheter till både avkoppling och upplevelser. Här finns möjlighet till rast och vila dygnet runt och bidrar till att göra rastplatsnätet tätare. Ytterligare två rastplatser ska byggas mellan Ytterhogdal och Hoting, i Häggenås 2019 och i Svenstavik 2020.

– Vi är väldigt glada över den nya rastplatsen. Den bidrar till en trevlig och välkomnande bild av Strömsund. Lekplatsen inbjuder till ett uppehåll där både barn och vuxna kan få ett välkommet avbrott i bilresan, säger Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, Strömsund.

Trafikverket och Strömsunds kommun bjuder trafikanterna på fika på fredag. Den 9 november mellan 14:00 och 16:00 finns Trafikverket tillsammans med kommunen på plats vid rastplatsen och bjuder trafikanterna på fika.

Kontakter

Kjell-Arne Blom, Åtgärdsplanerare,Trafikverket, 010-124 22 43
kjell-arne.blom@trafikverket.se
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum