Uppsala kommun

Bättre service till Gottsundaborna

Dela

På fredagen föreslog regeringens utredare att ett statligt servicekontor ska öppna i Uppsala. Kontoret föreslås ligga i Gottsunda och kommer att samla flera statliga myndigheter under ett tak.

- Uppsala ska inte ha någon särskilt utsatt stadsdel. Ska vi lyckas med det så behöver hela samhället finnas på plats. Det här är viktigt. För Uppsala och Gottsunda. Jag är glad att staten ser arbetet vi gör och vill bidra, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med servicekontoret är att kunna erbjuda medborgare hjälp med olika frågor på ett och samma ställe. Målsättningen är att kontoret ska innehålla Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och delar av Arbetsförmedlingen. Idén med servicekontor i utsatta områden är att en ökad myndighetsnärvaro kan bidra till ett större förtroende för samhällets institutioner och på så sätt förstärka integrationen.

Det har varit påtagligt att medborgare i Gottsunda har haft svårt att ta del av många av de tjänster som de statliga myndigheterna tillhandahåller. Därför har Uppsala kommun arbetat aktivt med att på olika sätt underlätta för Gottsundaborna. Flera viktiga satsningar har gjorts med bland annat Utbildnings- och jobbcenter och ett förstärkt samarbete med Polisen. När servicekontoret nu kommer på plats tar kommunen ytterligare ett viktigt steg.

Uppsala kommun har uppvaktat regeringen i frågan, bland annat genom en särskild skrivelse från kommunstyrelsen (se länk nedan). Ett statligt servicekontor finns även med i handlingsplan Gottsunda. 

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum