BayWa r.e. påbörjar byggnationen av en vindbrukspark på 94,6 MW i södra Sverige efter att den sålts till SUSI Partners

Dela

Under oktober månad kommer den globala utvecklaren av förnybar energi, tjänsteleverantören och grossisten BayWa r.e. att påbörja byggnationen av Lyngsåsa vindbrukspark på 94,6 MW utanför Alvesta i södra Sverige, en av de största vindbruksparker företaget har byggt till dags dato. Vindbruksparken har redan sålts till SUSI Partners, en investerare inom hållbar infrastruktur.

Lyngsåsa vindbrukspark kommer att bestå av 22 Vestas V150-turbiner. Projektet har initialt utvecklats av BayWa r.e. som nu även kommer att hantera optimering, inköp och konstruktion (EPC) av hela projektet fram till nyckelfärdig anläggning. Försäljningen av vindbruksparken har redan överenskommits med SUSI Partners, som har säkerställt ett långsiktigt elförsäljningsavtal till fast pris (PPA) och säkerställt projektfinansiering med Hamburg Commercial Bank (HCOB).  

”Vi är glada över att åter samarbeta med SUSI Partners i detta stora vindbruksprojekt”, kommenterar Katy Hogg, globalt ansvarig för vindbruksprojekt på BayWa r.e. ”Det nyckelfärdiga projektet kommer att skötas av BayWa r.e. genom hela EPC-processen och, som en del av avtalet med SUSI Partners, kommer vi att fortsätta tillhandahålla tjänster inom kommersiell och teknisk förvaltning när projektet tagits i drift. Detta är ytterligare en framgång för BayWa r.e., vilket också återspeglar möjligheterna för utvecklare och investerare på den växande svenska vindbruksmarknaden.”

SUSI Partners specialiserar sig på finansiering av hållbar energiinfrastruktur inom områdena ren energiframställning, energieffektivitetsförbättringar och energilagring och integrerade lösningar. 

"Detta förvärv markerar vår fjärde transaktion med BayWa r.e. och vi värderar stort vårt pågående samarbete inom segmentet förnybar energi," säger Marco van Daele, Chief Investment Officer på SUSI Partners. "Det är också vår första investering på den attraktiva svenska vindmarknaden och slutför vår nordiska vindportfölj för vår andra förnybarhetsfond."

Med betydande vindresurser och kapacitet att klara av större projekt än många europeiska länder har Sverige blivit en nyckelmarknad för förnybar energi. Möjligheten att genomföra projekt utan eller med minimalt stöd samt den ekonomiska stabiliteten stärker ytterligare Sveriges attraktiva ställning för utvecklare och investerare.

HCOB står för finansieringen av projektet.

”Vi är verkligen glada över att stödja våra viktiga kunder SUSI Partners och BayWa r.e. för att förverkliga detta enastående projekt. Denna transaktion är särskilt glädjande för oss av flera skäl: vi har hittat en mycket innovativ lösning för projektfinansiering med integrationen av finansiering under själva byggnationen, som kommer att ersättas av långsiktig finansiering. Dessutom är Sverige en viktig marknad för oss där vi hoppas se ytterligare liknande projekt”, säger Nils Driemeyer, global chef för förnybar energi i Hamburg Commercial Bank.

BayWa r.e. planerar att ta Lyngsåsa vindbrukspark i drift år 2021. Den årliga produktionen kommer att vara cirka 315 GWh, vilket ger el till motsvarande 80 000 hushåll och samtidigt sparar cirka 93 000 ton koldioxidutsläpp varje år.

BayWa r.e. renewable energy GmbH (BayWa r.e.):

https://nordic.baywa-re.com/sv/

Kontaktuppgifter:

BayWa r.e. renewable energy GmbH

Mark Cooper

Corporate Communications

Tel: +49 89 383932 3611

E-post: mark.cooper@baywa-re.com

SUSI Partners

https://susi-partners.com/

Kontaktuppgifter:

Christiane Jelinek

Head of Communications

Tel.: +41 44 533 57 89

E-mail.: c.jelinek@susi-partners.com

 

HCOB

https://www.hcob-bank.de/en/startseite/

 

Kontaktuppgifter:

Ellen Stoessinger

Spokesperson

Phone +49 40 3333-11507

Fax +49 40 3333-611507

ellen.stoessinger@hcob-bank.com

Nyckelord

Bilder

Om

BayWa r.e. renewable energy GmbHFölj BayWa r.e. renewable energy GmbH

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.