Trafikverket

Belysningsstolpar längs Fjelievägen i Lund byts ut

Dela

Trafikverket kommer mellan 9-23 maj att byta ut belysningsstolpar utmed Fjelievägen i Lund för att förbättra trafiksäkerheten för trafikanterna.

De befintliga belysningsstolparna kommer att plockas ned och bytas ut i mittremsan utmed Fjelievägen, strax intill affärsområdet Nova i Lund. Arbetet utförs mellan cirkulationsplats Fjelievägen och västerut förbi trafikplats Gunnesbo.  

Efter kontroller 2016 visade det sig att den befintliga stolpkonstruktionen fått skador. Längs sträckan kommer 24 stolpar att bytas ut och förses med bättre ljusteknik.

- Väder och vind har under åren påverkat stolpkonstruktionen. Vid kontroller under 2016 upptäckte vi utmattningsskador på både fundament och stolpkonstruktionen, säger Jörgen Lindberg, projektledare infrateknik. Att det dröjt med bytet beror på att vi planerat för att skapa en långsiktig lösning.  På detta sätt blir utförandet säkert både för entreprenörer och trafikanter. Arbetssättet bidrar även till den mest tekniska och ekonomiskt hållbara utrustningen utmed våra vägar. Det har aldrig varit någon säkerhetsrisk med de skadade stolparna, slutar Jörgen.

Begränsad framkomlighet under arbetet  

Stolparna plockas ned och byts ut med hjälp av kranbilar och liftbilar. Framkomligheten längs med sträckan kommer därför att bli begränsad under 9-23 maj. Körfältet närmast mittremsan kommer att stängas av och bli enfilig för att skapa en trafiksäker miljö för entreprenörer och trafikanter.

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson

Jörgen Lindberg, projektledare infrateknik
Telefon: 010-123 84 14

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum